Lewis Hamilton: Tι σκέφτεται να κάνει μετά την F1

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Mercedes γιόρτασε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Silverstone τα 125 χρόνια παρουσίας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ένα γεγονός από το οποίο προφανώς δεν θα μπορούσε να λείπει ο Lewis Hamilton, το αστέρι της εταιρίας με το 3ακτινο αστέρι.

 

«Αυτά που έκαναν τις παλιές εποχές είναι απλά εκπληκτικά. Παλιά  ο οδηγός ήθελε να πεταχτεί έξω από το μονοθέσιο σε ένα ατύχημα  σήμερα είναι περικυκλωμένος από μέτρα για την προστασία του μέσα στο μονοθέσιο.  Οι αγωνιζόμενοι ήταν αγωνιζόμενοι και εγώ γεννήθηκα εκείνη την εποχή οπότε θέλω να είμαι αγωνιζόμενος, δεν μου αρέσει πολύ όπως είναι τώρα… όλα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια. Οδήγησα  σήμερα  την W196 η οποία δεν έχει καν ζώνες ασφαλείας και όμως πίεζα ήθελα να φτάσω  τα όριά της γιατί είμαι αγωνιζόμενος, γιατί ήθελα να νιώσω όπως ένιωθαν τότε οι οδηγοί αγώνων. Νιώθω ευγνωμοσύνη σε ότι αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και την Mercedes που υπάρχει 125 χρόνια σε αυτόν, μου δίνουν ένα σκοπό στην ζωή.

Οι αγωνιζόμενοι ήταν αγωνιζόμενοι και εγώ γεννήθηκα εκείνη την εποχή οπότε θέλω να είμαι αγωνιζόμενος, δεν μου αρέσει πολύ όπως είναι τώρα… όλα έχουν να κάνουν με την ασφάλεια

Είναι προνόμιο η ευκαιρία που μου δόθηκε να οδηγήσω αυτά τα παλιά ιστορικά αγωνιστικά. Είναι κάπως σουρεαλιστικό για μένα καθώς μεγάλωσα θέλοντας να γίνω μια ημέρα οδηγός Formula 1 χωρίς να σκεφτώ τι άλλο θα μπορούσα να κάνω παράλληλα με αυτό. Το σημείο που απολαμβάνω περισσότερο είναι η επιστροφή στην βάση μετά από έναν αγώνα, όπου ο Toto Wolff συγκεντρώνει όλους τους υπεύθυνους των τμημάτων για ενημέρωση. Είναι η στιγμή που ρωτάω όλους τα πάντα γιατί μόνο έτσι μαθαίνω και μόνο αφού μάθω μπορώ να βγω στην πίστα και να εφαρμόσω όσα έμαθα και όσα συζητήσαμε.

Τι θα υπάρξει μετά την F1; Είναι κάτι το οποίο ψάχνω και ο ίδιος

Τι θα υπάρξει μετά την F1; Είναι κάτι το οποίο ψάχνω και ο ίδιος καθώς μέχρι τώρα υπήρχε μόνο η Formula 1 για μένα, οδήγησα όμως ένα παλιό αγωνιστικό  DTM και το ερωτεύτηκα. Οδηγώ από τα οκτώ μου οπότε σίγουρα θα έχω συμπτώματα στέρησης όταν σταματήσω, όπως εξάλλου έχουν και άλλοι οδηγοί  κάποιοι όμως  όπως ο Alonso και ο Kimi συνεχίζουν γιατί  δεν υπάρχουν όρια. Μεγάλωσα την ίδια περίοδο με τον Gary Paffett ο οποίος είναι ελάχιστα πιο μεγάλος από εμένα, είναι στην Formula E που είναι το μέλλον, οπότε ποιος ξέρει που θα βρεθώ. Όσο μεγαλώνεις γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να βρεις τα κίνητρα και την εστίαση σε αυτό που κάνεις, είναι σημαντικό  να βρεις κάτι που αγαπάς, προσωπικά είμαι σίγουρος πως για μένα αυτό το κάτι θα είναι πάντα τα αυτοκίνητα. Για τώρα θα προσπαθήσω να μείνω εστιασμένος και σε φόρμα για την Formula 1».