Mad Mike: Ο Motocrosser που έγινε Drifter

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Mad Mike Whiddett  είναι ένας άνθρωπος που έκανε όνομα ως αθλητής της Red Bull περιφρονώντας παντελώς την μακροζωία των ελαστικών. Ο  παραδόξως σεμνός και χαμηλών τόνων αθλητής είπε για την εμφάνισή του στο GFS «ευχαριστώ ταπεινά την διοργάνωση του Goodwood Festival of Speed, που μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω τις δεξιότητες του σε ένα ιστορικό σιρκουί όπως αυτό του Goodwood και ήταν τιμή μου που ανάμεσα στους θεατές βρισκόντουσαν θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως οι Lewis Hamilton, Sebastien Loeb, Sir Jackie Stewart και Stirling Moss. Ένιωσα πως πήραν στα σοβαρά  το άθλημα της πλαγιολίσθησης και δεν το είδαν απλά ως ένα σόου, διότι ακόμα και στην πατρίδα μου την Νέα Ζηλανδία  η πλαγιολίσθηση αντιμετωπίζεται λίγο πολύ ως ένα άθλημα για ρέμπελους νέους».

Είναι η πρώτη φορά που ο Mike φεύγει από την Νέα Ζηλανδία οπότε πήρε το βάπτισμα και  θα συνεχίσει τον επόμενο μήνα συμμετάσχοντος  στο event  Drift Shifters του Liverpool. «Το ζητούμενο είναι να σκέπτεσαι έξω από τα συνηθισμένα, να οραματίζεσαι πιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο τρελό πράγμα που θα  μπορούσες να κάνεις. Για μένα αυτή η διαδικασία είναι πλέον αυτοματοποιημένη και το σόου στο Goodwood μου έδωσε την ευκαιρία χωρίς κριτές με μοναδικό κριτήριο το θέαμα να δημιουργήσω».

Ο Mike  ξεκίνησε από το  motocross μέχρι που ένας σοβαρός τραυματισμός τον ανάγκασε να αναζητήσει αλλού μηχανοκίνητη ευχαρίστηση, τότε  ανακάλυψε τους γιαπωνέζους νριφτάδες και σκέφτηκε πως αυτό είναι κάτι που θα τον ευχαριστούσε, εξάλλου αντιλήφθηκε γρήγορα πως η πλαγιολίσθηση είναι αγαπητή στους motocrosser διότι δε σπας κόκαλα και σε προστατεύει ένας κλωβός ασφαλείας. Το ρητό του είναι αφοπλιστικό «For me I say with age, comes a cage. So I feel really, really safe in my car».