O Kevin Magnussen με την Peugeot στο Le mans

Κοινοποίησε το άρθρο

H PEUGEOT Sport ανακοινώνει τα ονόματα των επτά οδηγών που θα υπερασπιστούν τα χρώματά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (FIA WEC) και στις 24 Ώρες του Le Mans.

Τι σε παρακίνησε να ενταχθείς στην Peugeot στην επιστροφή της στους αγώνες αντοχής;

Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να παρακινηθείς, η Peugeot έχει τόσο καλό ρεκόρ στο Le Mans. Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι πετυχημένος και να το κερδίσω. Δεν ήταν λοιπόν δύσκολη η απόφαση να ενταχθώ στην Peugeot, δεδομένης της επιτυχίας τους στο παρελθόν, όχι μόνο στο Le Mans αλλά και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικά.

 

Στην καριέρα σου, έχεις συνυπάρξει ποτέ με κάποιον από τους μελλοντικούς teammates σου?

Δεν έχω δουλέψει ποτέ με κάποιον από αυτούς. Φυσικά, τους γνωρίζω όλους και ήμουν πολύ χαρούμενος που είδα τη σύνθεση της ομάδας, όλοι είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά μαζί. Έχω τρέξει με τον Jean-Eric στη Formula 1, αλλά δεν τον ήξερα καλά μέχρι τώρα. Ανυπομονώ να τους γνωρίσω καλύτερα.

 

Τι αντιπροσωπεύουν οι αγώνες αντοχής και οι 24 Ώρες του Le Mans για σένα;

Ο πατέρας μου αγωνίζεται στο Le Mans για περισσότερα από 20 χρόνια. Πάντα παρακολουθούσα τον αγώνα και έχω βρεθεί αρκετές φορές. Ήταν ένα όνειρό μου να κάνω τον αγώνα μια μέρα. Δεν μπορούσα να φανταστώ έναν καλύτερο τρόπο να το κάνω, παρά με την Peugeot.

 

Αν πω 24 Ώρες του Le Mans, τι σου έρχεται στο μυαλό;

Θέλω να κερδίσω το Le Mans, αυτός είναι ο στόχος μου και η φιλοδοξία μου.

 

Ποια στιγμή της ιστορίας της Peugeot στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει χαραχθεί περισσότερο στη μνήμη σου;

Είναι δύσκολο να διαλέξεις μία από τις πολλές νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans που έχει η Peugeot. Νομίζω ότι καθεμία από αυτές αντιπροσωπεύει την επιτυχία της Peugeot και τις ικανότητες της ομάδας. Ελπίζω να προσθέσω μία νίκη σε αυτήν τη λίστα.

 

Ποιο αγωνιστικό μοντέλο Peugeot ονειρεύεσαι να οδηγήσεις;

Το 905! Θα ήθελα πολύ να είμαι πίσω από το τιμόνι ενός τόσο cool αυτοκινήτου και να νιώθω τις δονήσεις και τον ήχο από κάτω μου.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πιάτο?

Μου αρέσει πολύ το ινδικό φαγητό, όπως το κοτόπουλο tikka masala.

 

Ποιο είναι το καλύτερο γεύμα πριν από έναν αγώνα;

Σίγουρα όχι κοτόπουλο tikka masala! Συνήθως έχω κάποια ποικιλία: κοτόπουλο ή σολομό ή άλλα ψάρια, λαχανικά και κάποια ζυμαρικά ή πατάτες, για να λάβω το καλύτερο είδος θερμίδων για καλή ενέργεια.

 

Ποιο είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό σου;

Δεν μου αρέσει πραγματικά να μιλάω για τα δυνατά μου σημεία , προτιμώ να είμαι ταπεινός και να δείχνω τι αξίζω στην πίστα αντί να μιλάω για αυτό.