Η Porsche “τερμάτισε” τις LMP1 και το WEC για την Formula E

Κοινοποίησε το άρθρο

Τι θέλει αν πει ο ποιητής; Η είδηση αφορά την Porsche η οποία εγκαταλείπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής γνωστό ως WEC όπου συμμετέχει στην LMP1 για χάρη των αγώνων Formula E.

919 hybrid le mans porsche 5

Έτσι άλλος ένας μεγάλος κατασκευαστής πακετάρει τις βαλίτσες του και εγκαταλείπει το WEC. Τι σημαίνει όμως αυτό για τον αγώνα του  Le Mans; Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε η Mercedes πως φεύγει από πρωτάθλημα τουρισμού τώρα ανακοινώνει η Porsche πως αφήνει το πρωτάθλημα αντοχής και οι δύο για να συμμετάσχουν στην Formula E.  Γιατί τόση εμμονή, ο Michael Steiner, Δ.Σ. της Porsche λέει πως «η εμπλοκή μας στην Formula E και η προσπάθεια να πετύχουμε σε αυτού του είδους των αγώνων είναι η λογική συνέπεια του προγράμματος των αυτοκίνητων παραγωγής Mission E. Η ενδοεταιρική εξέλιξη της τεχνολογίας είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ραγδαία μέσα στην  Porsche δίνοντας μας τα εργαλεία για να συμμετάσχουμε με επιτυχία στην Formula E». Το 2019  θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά καθώς Porsche, Mercedes, BMW, Jaguar και  Audi θα συναγωνίζονται «αθόρυβα» στην ίδια πίστα.  

919 hybrid le mans porsche 2

Έτσι ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την Toyota να αποκτήσει τον πολυπόθητο τίτλο, που όμως δεν είναι σε καμία περίπτωση αγώνας, αφού οι Ιάπωνες μπήκαν στο  WEC με την προοπτική πως θα κονταροχτυπηθούν με τους Γερμανούς. Όπως λέει εύστοχα το ρητό  «It takes two to Tango», δηλαδή  «Χρειάζονται δύο για το Τανγκό».