Red Bull και Honda μαζί μέχρι το 2025

Κοινοποίησε το άρθρο
red-bull-honda - gonews

Η Red Bull ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις μονάδες ισχύος της Honda μέχρι το 2025, δημιουργώντας μια νέα εταιρία που ονομάζεται Red Bull Powertrains Limited.

Η Honda ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι θα τερματίσει τη συμμετοχή της στην F1 στο τέλος της σεζόν του 2021, αλλά ήταν ανοιχτή στο να επιτρέψει στη Red Bull να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις μονάδες ισχύος της πέρα ​​από αυτήν την ημερομηνία.

Αυτό επέτρεψε την Red Bull να συνεχίσει να χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Honda χωρίς να χρειάζεται να χρηματοδοτήσει την δαπανηρή ανάπτυξή ενός άλλου και να αποφύγει να γίνει ομάδα πελατών σε άλλον κατασκευαστή.

red-bull-honda - gonews

Η Επιτροπή F1 συμφώνησε ομόφωνα για το πάγωμα εξέλιξης των κινητήρων το διάστημα 2022-2024 την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγοντας το δρόμο για την Red Bull να αποκτήσει πρόσβαση στις μονάδες ισχύος της Honda και να συνεχίσει να τις χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Dr. Χέλμουτ Μάρκο: “Ο Χάμιλτον είναι πολύ ακριβός για την F1”

 

Η Red Bull ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει συνάψει συμφωνία με τη Honda για να το πράξει, διασφαλίζοντας ότι τόσο η ομάδα όσο και η αδελφή ομάδα AlphaTauri θα χρησιμοποιήσουν τους κινητήρες μέχρι την επόμενη γενιά κινητήρων το 2025.

Μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Red Bull Powertrains Limited δημιουργήθηκε για τη διαχείριση τους και θα επιχειρεί από την κύρια βάση της Red Bull στο Milton Keynes.