H Eλληνική αποστολή στο Rotax MAX Challenge Grand Finals 2017

Κοινοποίησε το άρθρο

Εδώ και είκοσι χρόνια η Rotax Hellas ‘εγκλιματίζει’ τους Έλληνες οδηγούς karting στις πρώτες, διεθνείς υποχρεώσεις τους. Πολλοί οδηγοί μας, έκαναν το παρθενικό τους ταξίδι στις πίστες του κόσμου προκειμένου να πάρουν μέρος στον Παγκόσμιο τελικό της μεγάλης αυτής εταιρείας. To Rotax MAX Challenge Grand Finals 2017, έλαβε χώρα στην Πορτογαλία, στο Πορτιμάο και την Ελληνική αποστολή συνέθεταν πέντε οδηγοί. Από την κατηγορία micro με τον νεαρό, μόλις εννιά χρονών, Νικόλα Λύκο, τον Κωνσταντίνο Κομνηνό στην Junior, τον Νίκο Ιωάννου στην Senior και τους Φίλιππο Καλέση και Δημήτρη Ζερβό στην DD2.

Μία ομάδα ‘δυνατή’ και έμπειρη ιδιαίτερα στις ‘μεγάλες’ κατηγορίες που άφηνε ελπίδες διάκρισης. Και πράγματι, οι νεαροί Νικόλας Λύκος και Κωνσταντίνος Κομνηνός, γέμισαν εμπειρίες, προσπάθησαν και σε ατομικό επίπεδο παρουσίασαν μία πολύ σπουδαία εξέλιξη. Οι μεγάλοι και έχοντας αρκετά διεθνή αγωνιστικά ‘χιλιόμετρα’, δεν… πήγαν απλά καλά αλλά εντυπωσίασαν! Οι Φίλιππος Καλέσης και Δημήτρης Ζερβός ήταν ταχύτατοι και ανταγωνιστικοί με την πρώτη δεκάδα της κατηγορίας τους, ατυχίες όμως τους ανάγκασαν να υποχωρήσουν στην 33η και 32η θέση του τελικού! Ο Νίκος Ιωάννου στην απαιτητικότατη κατηγορία του Rotax MAX Challenge, Senior, έκλεψε την παράσταση όχι μόνο από το ‘εγχώριο’ ενδιαφέρον, αλλά και του Παγκοσμίου! Πολλοί αντίπαλοί του και διεθνείς παράγοντες τον συνεχάρησαν για την σπουδαία επίδοσή του: 13oς, στον Κόσμο μεταξύ 72 (!!!), κορυφαίων οδηγών karting.

Aν και δεν έχει ανακοινωθεί για το που θα γίνει το Rotax MAX Challenge Grand Finals 2018, ο αντιπρόσωπος του μεγάλου εργοστασίου στην Ελλάδα, Δημήτρης Γαλάτσης, βάζει στόχο για την νέα χρονιά πολύ ψηλότερα, ‘… Με οκτώ οδηγούς ( Αυξάνονται οι θέσεις! ) πλέον έναντι πέντε, η Ελληνική ομάδα της Rotax, θα είναι ακόμα πιο ισχυρή…’ δήλωσε, και συμπλήρωσε: ‘… Θέλω να συγχαρώ την Ελληνική ομάδα της Rotax για την πραγματικά συγκινητική εμφάνιση όλων των οδηγών, την εξαιρετική προσπάθεια των μηχανικών και την συμπαράσταση των συνοδών. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου ώστε και το 2018, το Rotax Ηellas MAX Challenge, να είναι καλύτερο από κάθε προηγούμενο…’