H Toyota παρουσίασε το “όπλο” της για τους αγώνες αντοχής

Κοινοποίησε το άρθρο
Θέλοντας να ξεχάσει  την μέτρια περσινή χρονιά όπου τερμάτισε τρίτη, πολύ πίσω από τις Porsche και Audi, η Toyota παρουσίασε το νέο της όπλο στην μάχη για το   Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής του 2016. 

 
gonews-TS050-1
H Toyota παρουσίασε το νέο της όπλο στην μάχη για το   Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων Αντοχής του 2016.
Το TS050 χρησιμοποιεί για την κίνησή του ένα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης με 2,4 λίτρων twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες-γεννήτριες, στον εμπρός και πίσω άξονα. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε υψηλής απόδοσης μπαταρίες ιόντων-λιθίου. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος αγγίζει τους 1.000 ίππους, με τον βενζινοκινητήρα να αποδίδει 500 άλογα και τους δύο ηλεκτροκινητήρες άλλα 500.
 
Το νέο TS050 Hybrid LMP1 θα είναι το δεύτερο πρωτότυπο μετά από αυτό της Porsche, το οποίο θα μετάσχει στην κορυφαία κατηγορία των 8 Megajoules, στην οποία θυμίζουμε ότι τουλάχιστον το 50% της ισχύος πρέπει να παράγεται από άλλη πηγή πλην του κινητήρα εσωτερικής καύσης.
 
Ο πρώτος αγώνας του νέου Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στην πίστα του Silverstone (6 ώρες), με κορυφαία στιγμή των 9 αγώνων να αποτελεί η διεξαγωγή των 24 ωρών του Le Mans τον Ιούνιο.