Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων – Η μεγάλη επιστροφή της Μοσχοκαρυάς

Κοινοποίησε το άρθρο

Έχοντας γεννήσει ορισμένες από τις ομορφότερες αγωνιστικές εικόνες και πιο συναρπαστικές στιγμές των Αναβάσεων των δεκαετιών του ’90 και 2000, η  SEAJETS Ανάβαση Μοσχοκαρυάς κάνει -αυτό το διήμερο, 20-21 Οκτωβρίου- τη μεγάλη της «πρωταθληματική» επιστροφή, καθώς μετά από 9 χρόνια εντάσσεται και πάλι στο Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων!

Ο 7ος φετινός γύρος του θεσμού θα διεξαχθεί στη γνωστή, μήκους 3,3 χιλιομέτρων, διαδρομή ανάμεσα στα χωριά Στύρφακα και  Μοσχοκαρυά, 17 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λαμίας. Στους πρόποδες της Όρθυς, πάνω από την κοιλάδα του Σπερχειού και με την Οίτη στον ορίζοντά της, περιλαμβάνει 17 στροφές, ενώ η υψομετρική της διαφορά από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό είναι 219 μέτρα.

Μετά τον Τεχνικό και Διοικητικό Έλεγχο το πρωί του Σαββάτου 20/10 στο χώρο των πιτς, κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα έξω από τα Στύρφακα, οι χρονομετρημένες δοκιμές θα ξεκινήσουν στις 12:30. Την Κυριακή 21/10 το πρώτο από τα δύο σκέλη του αγώνα θα εκκινήσει στις 10:00. Και στις δύο περιπτώσεις, ο δρόμος θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα.

Ο αριθμός των 27 συμμετοχών είναι αναλογικά μικρός, όμως οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Φθιώτιδας, αλλά και όλης της Ελλάδας, έχουν πολλά να περιμένουν διότι οι τρεις θεαματικότερες κατηγορίες (Α, Ε και Formula Saloon) συμπληρώνουν συμμετοχές για να προσμετρήσουν στο Πρωτάθλημα. Ακόμα και επιμέρους, κανονικά προσμετρά στο Πρωτάθλημα η F2 (ομάδα Α ως 2 λίτρα), η ομάδα Ε ως 2 λίτρα και οι κλάσεις Formula Saloon Turbo και Ε10, ενώ ακόμα και στην Α7 με το 70% των συμμετοχών που απαιτούνται βαθμολογούνται κανονικά οι δύο πρώτοι της Κλάσης.

Επιπλέον, στις παραπάνω συμμετοχές περιλαμβάνονται ορισμένα πανίσχυρα και άκρως θεαματικά αυτοκίνητα – ενώ το «κερασάκι» του θεάματος θα προσφέρουν, πλαγιολισθαίνοντας στη διαδρομή των 3,3 χιλιομέτρων από τα Στρύρφακα προς τη Μσχοκαρυα, δύο BMW 3 E30 Drift της κλάσης FSA δύο λίτρων.