Ράλι Ιαπωνίας: Ο Neuville έριξε την…αυλαία του WRC – VIDEO

Κοινοποίησε το άρθρο

Rovanpera και ΤΟΥΟΤΑ, ήταν ήδη πρωταθλητές του WRC πριν ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.

Το Ράλι Ιαπωνίας, ο τελευταίος αγώνας του WRC για το 2022, δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αυτοί που ίσως το περίμεναν με αγωνία, ήταν οι άνθρωποι της TOYOTA. Γιατί ήθελαν να ολοκληρώσουν με μια εντός έδρας νίκη, την ομολογουμένως εντυπωσιακή χρονιά. Την πρώτη της υβριδικής εποχής του WRC.
O Βέλγος Thierry Neuville όμως, με το HYUNDAI i20, τους χάλασε το …πάρτι. Το βράδυ της προτελευταίας ημέρας, πέρασε στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του τον Evans, φτάνοντας τελικά στη νίκη. Όπως και στο Ράλι Ακρόπολις. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Tanak, στον τελευταίο του αγώνα με τη HYUNDAI.

 

Στην τρίτη θέση, με το πρώτο TOYOTA, βρέθηκε ο Ιάπωνας Katsuta ο οποίος ακόμα…πανηγυρίζει την εντός έδρας επιτυχία του. Ακολούθησαν τα Yaris των Ogier και Evans και το FORD Puma του Greensmith.


O ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής, ο νεότερος μάλιστα στην ιστορία του WRC, Kalle Rovanpera, αντιμετώπισε προβλήματα που τον άφησαν τελικά στη δωδέκατη θέση.
Άλλος ένας Φινλανδός, ο Εmil Lindholm με συνοδηγό τη Reeta Hamalainen, κατέκτησαν τον τίτλο στην κατηγορία WRC2, οδηγώντας ένα SKODA Fabia Evo.

Την τελική κατάταξη του Ράλι Ιαπωνίας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ΕΔΩ.