WRC: Οι οδηγοί του 2023

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τίτλο του WRC τη νέα χρονιά, έχουν καταλήξει στους οδηγούς τους.

Η αντίστροφή μέτρηση για τον πρώτο αγώνα του WRC για το νέο πρωτάθλημα έχει αρχίσει. Η…εκκίνηση θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στο Μόντε Κάρλο. Το πρόγραμμα του 2023 περιλαμβάνει 13 αγώνες, μεταξύ των οποίων και το Ράλι Ακρόπολις. Το οποίο θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
Η πρωταθλήτρια ΤΟΥΟΤΑ με τη συνταγή της επιτυχίας, «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», θα διατηρήσει τα ίδια πληρώματα στα υβριδικά Yaris. Toν Rovanpera, τον νεότερο παγκόσμιο πρωταθλητή, θα πλαισιώσει ο Evans. To τρίτο αυτοκίνητο θα…μοιραστούν, ο 40χρονος 7 φορές πρωταθλητής του WRC, Ogier και ο Ιάπωνας Katsuta. O οποίος θα λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες, με ένα τέταρτο Yaris, στα ράλι που θα συμμετάσχει ο Ogier.

H HYUNDAI θα έχει και πάλι ως…πρώτο όνομα τον Neuville, έχοντας ως…συμπαίκτη τον Lappi. Ο οποίος την προηγούμενη χρονιά έκανε καλές εμφανίσεις οδηγώντας ΤΟΥΟΤΑ. To τρίτο i20, θα οδηγούν, ανάλογα με τον αγώνα, ο έμπειρος Ισπανός Sordo ή ο Breen, o οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά την παρουσία του στη FORD.

Τη σημαντικότερη μεταγραφή την έκανε η ομάδα που είχε το πιο…αδύναμο ρόστερ. Η FORD, στην οποία επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, ο Εσθονός Tanak. Το δεύτερο Puma Rally 1 Hybrid, σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος θα οδηγήσει ο ταλαντούχος Γάλλος Loubet. Θα υπάρχει ένα ακόμα FORD και αρκετοί θα ήθελαν να δουν στο μπάκετ τον Loeb. Κάτι όχι ιδιαίτερα εύκολο, αφού το Ράλι Ντακάρ στο οποίο θα λάβει μέρος ο Γάλλος, ολοκληρώνεται δύο ημέρες πριν ξεκινήσει το Μόντε Κάρλο. Ο Greensmith αποχώρησε από την ομάδα και εξετάζει το ενδεχόμενο θα συμμετάσχει σε ορισμένους αγώνες, ίσως με TOYOTA.

Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς πάντως, το τρίτο Puma Rally1 θα οδηγήσει ο Ιορδάνης Σερδερίδης.

Προγνωστικά για τη νέα χρονιά δεν υπάρχουν, φαβορί σίγουρα. Αλλά η παρουσία του Tanak στη FORD, λογικά θα φέρει νέο…χρώμα στο βάθρο των 13 αγώνων.