SKODA Elroq: Έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Η SKODA επισπεύδει τον εξηλεκτρισμό της με το νέο Elroq. Ένα συμπαγές SUV, το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες.

 

 

Το μέλλον της SKODA, όπως και πολλών άλλων εταιρειών, γίνεται όλο και πιο ηλεκτρικό. Η στρατηγική ηλεκτροκίνησης της ιστορικής μάρκας από την Τσεχία, περιλαμβάνει το λανσάρισμα διαφόρων νέων μοντέλων τα επόμενα χρόνια. Πρώτο είναι το Elroq, το οποίο ακολουθεί τα βήματα του Enyaq.

Το ολοκαίνουργιο SKODA Elroq είναι ένα συμπαγές μοντέλο. Ανήκει στη δημοφιλέστατη πλέον κατηγορία των compact SUV. Είναι εξοπλισμένο τόσο για αστικά, όσο και προαστιακά περιβάλλοντα. Καθώς και για υπαίθριες «περιπέτειες». Άλλωστε το 2025 θα είναι διαθέσιμη και μια τετρακίνητη έκδοση.

Το νέο ηλεκτρικό SKODA έχει μήκος 4.488 χιλιοστά, πλάτος 1.884 χιλιοστά και ύψος 1.625 χιλιοστά. Το μεταξόνιό του είναι 2.765 χιλιοστά και το απόβαρό του 1.949 κιλά.

Σχεδιαστικά πάντως ξεχωρίζει. Γιατί είναι το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Modern Solid της SKODA. Με κύριο χαρακτηριστικό τις καθαρές, αεροδυναμικές γραμμές.

Αλλά και μια εντελώς νέα οπτική προσέγγιση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών της μάρκας. Όπως για παράδειγμα, το γυαλιστερό μαύρο Tech-Deck Face που αντικαθιστά την τυπική μάσκα της SKODA.

Το Elroq παρέχει και γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους. Αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα πορτμπαγκάζ στην κατηγορία του. Με τη χωρητικότητα 470 λίτρων, να μπορεί να φτάσει έως τα 1.580 με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

Στο σύγχρονο εσωτερικό, αποτελούμενο από βιώσιμα υλικά, ξεχωρίζει η οθόνη infotainment των 13 ιντσών. Υπάρχουν ακόμα «έξυπνες» θήκες που προσφέρουν χωρητικότητα 48 λίτρων. Αλλά και ένα δίχτυ αποθήκευσης για το καλώδιο φόρτισης κάτω από την εταζέρα για τα μικροδέματα.

Ο ψηφιακός εξοπλισμός περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα έξυπνων χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας. Αλλά και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Τα οποία μαζί με τους εννέα αερόσακους, υπόσχονται υψηλό επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Το SKODA Elroq διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες και κινητήρια συστήματα. Τα μεγέθη ισχύος ξεκινούν από 170 ίππους, για το βασικό μοντέλο Elroq 50. Το Elroq 60 έχει 204 ίππους και το Elroq 85, 286 ίππους. Η έκδοση 85x διαθέτει έναν πρόσθετο κινητήρα στον μπροστινό άξονα για κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η αυτονομία της έκδοσης 85, αναμένεται να ξεπερνά τα 560 χιλιόμετρα. Η ισχύς φόρτισης έως και 175 kW σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC επιτρέπει στην μπαταρία των 82 kWh του Elroq 85 να επαναφορτίζεται από 10 έως 80% σε 28 λεπτά.

Οι μικρότερες μπαταρίες των πισωκίνητων Elroq 50 και 60 μπορούν να φορτιστούν ακόμα πιο γρήγορα. Σε 25 λεπτά ή λιγότερο.

Ο βασικός εξοπλισμός του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, Crew Protect Assist, Side Assist, Ιnfotainment 13 ιντσών και SmartLink. Θα διατίθεται σε εννέα χρώματα για το εξωτερικό του. Μεταξύ αυτών είναι και το Timiano Green. Το οποίο είναι αποκλειστικό για το Elroq.

Το νέο SKODA Elroq, είναι διαθέσιμο για παραγγελίες και στην Ελλάδα. Με τις τιμές να ξεκινούν 34.500 ευρώ για την έκδοση Elroq 50. H 60 ξεκινά από 38.500 ευρώ και η 85 από 44.900 ευρώ.

Υπάρχει και μια ειδική έκδοση, η “First Edition”, με τιμές από 51.800 ευρώ. Στις παραπάνω τιμές δεν έχει υπολογιστεί η κρατική επιδότηση του προγράμματος, Κινούμαι Ηλεκτρικά.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

SKODA Elroq: Έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές

Η SKODA επισπεύδει τον εξηλεκτρισμό της με το νέο Elroq. Ένα συμπαγές SUV, το οποίο υπόσχεται ότι μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, καλύπτοντας...

AITO: Ήρθε «οδικώς» στην Ευρώπη. Πότε έρχεται στην Ελλάδα

H κινεζική AITO, η οποία ανήκει στον όμιλο SERES, αναμένεται και στην Ελλάδα με «έξυπνα» και πολυτελή SUV να περιλαμβάνει η γκάμα της.   Με αυξανόμενους...

Νέες επιδοτήσεις για τα «Πράσινα Ταξί» και τη δράση “e-Astypalea”

Πληρώνονται αυτές τις ημέρες οι νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», αλλά και οι ωφελούμενοι της δράσης “e-Astypalea”.   Οι επιδοτήσεις και γενικότερα, τα κίνητρα για...

6ο Ράλι Regularity Monte Vostitsa

Με τη συμμετοχή 31 πληρωμάτων από όλη την Ελλάδα έγινε στα γραφικά χωριά της Αιγιαλείας ο 6ος αγώνας Regularity, Monte Vostitsa.   Οι συμμετέχοντες στο 6ο...

FORD Puma με 8 χρόνια εγγύηση και δελεαστική τιμή

Η απόκτηση του νέου FORD Puma Puma, γίνεται πλέον ακόμα πιο δελεαστική, αφού προσφέρεται με προνομιακά χρηματοδοτικά προγράμματα, πιο προσιτή τιμή, αλλά και την...

Ράλι Κεντρικής Ευρώπης: Η νίκη του Tanak δεν έβγαλε πρωταθλητή (video)

Η δραματική νίκη του Tanak στο Ράλι της Κεντρικής Ευρώπης είχε ως αποτέλεσμα οι στέψεις των πρωταθλητών να μετατεθούν για τον τελευταίο αγώνα της...

FERRARI F80: Με 1.200 ίππoυς και ούτε…4 εκατομμύρια ευρώ (video)

Με συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 1200 ίππων, το V6-υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της F80 την καθιστά το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που βγήκε ποτέ από...

LYNK & CO 02: Έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές (video)

Το 02 είναι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της LYNK & CO, το οποίο με προηγμένη τεχνολογία και εξαιρετική αυτονομία αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο...