Έρχεται το…Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Κοινοποίησε το άρθρο

Τα μέλη του δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», οδήγησαν στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, τα 10 υποψήφια νέα μοντέλα της τελικής φάσης.

Οι δημοσιογράφοι – μέλη του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα συζήτησαν μεταξύ τους, αντάλλαξαν απόψεις, είδαν και πάλι τις λεπτομέρειες των 10 αυτοκινήτων, μελέτησαν τεχνικά στοιχεία, προδιαγραφές και εξοπλισμούς. Η αξιολόγησή τους γίνεται με γνώμονα – κυρίως – τις ανάγκες και προτεραιότητες του μέσου οδηγού, γιατί πάνω από όλα σε αυτόν απευθύνονται όταν γράφουν ή μιλούν στα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζονται.
Ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να κάνουν άμεσα συγκρίσεις, να δουν κατά το δυνατόν επί ίσοις όροις τα πράγματα, να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης. Μιας αυτοκίνησης που αλλάζει καθώς η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής επιβάλλει μία μεγάλη στροφή στον τομέα της ενέργειας.
Και αυτό στο χώρο του αυτοκινήτου έχει τη μορφή της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Η νέα πραγματικότητα οποία εκφράζεται πλέον με την προσφορά πολλών πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV) και στην ελληνική αγορά.
Έτσι, στη φετινή τελική δεκάδα των υποψηφίων για τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα περιλαμβάνεται ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ στην ίδια λίστα συναντάμε τρία ακόμα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης τα οποία είναι ή θα είναι σύντομα διαθέσιμα και σε plug in υβριδικές και σε πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.
Άλλα δύο είναι επίσης διαθέσιμα ως plug in hybrid. Ωστόσο η μερίδα του λέοντος στην ελληνική αγορά ανήκει και θα ανήκει για αρκετά χρόνια ακόμα, στα οχήματα που ως βασική πηγή ισχύος έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δείτε εδώ τα 10 αυτοκίνητα που θα διεκδικήσουν τον τίτλο.

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον κ. Χρήστο Αναστασιάδη για την ευγενική, όπως πάντα, παραχώρηση του χώρου του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων για τις τελικές δοκιμές.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2023» και η απονομή του τίτλου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Domotel Kastri.