Πρώτη εμφάνιση για την νέα Maserati GranTurismo

Κοινοποίησε το άρθρο

Τελευταία είδαμε την Maserati GranTurismo του 2022 τον Απρίλιο, σε επιμηκυμένο αμάξωμα της Alfa Romeo Giulia.  Ωστόσο, αυτό ήταν κατά τη διάρκεια της πρώιμης φάσης ανάπτυξης του μοντέλου και ο μανδύας έχει πλέον φύγει καθώς η Maserati κυκλοφόρησε τις πρώτες εικόνες teaser του ολοκαίνουργιου μοντέλου με το σώμα παραγωγής του. 

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της φέτος.

Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να τη διατηρεί καλυμμένη με καμουφλάζ, κρύβοντας πολλές από τις λεπτομέρειες του κουπέ.

Η μεταμφίεση δεν μπορεί να κρύψει τα πάντα και μπορούμε να δούμε ότι το κουπέ θα λάβει νέους προβολείς που μοιάζουν με αυτούς της MC20.

Η μάσκα φαίνεται επίσης λίγο πιο στρογγυλή από το εξερχόμενο μοντέλο, πλαισιωμένο από μεγάλες εισόδους που σπρώχνονται στις άκρες.  Δεν υπάρχουν εικόνες του πίσω μέρους, αλλά είναι πιθανό να δούμε το αυτοκίνητο να λαμβάνει νέα σχέδια πίσω φώτων.

Το αυτοκίνητο φαίνεται να φοράει επένδυση κατά μήκος του C-Pillar του coupe, η οποία κρύβει την μοναδική αίσθηση στυλ.

Η Maserati λέει ότι η νέα GranTurismo του 2022 θα είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα προσφέρει μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση, αν και δεν θα είναι το μοναδικό, καθώς η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει κάθε νέο μοντέλο με ένα ηλεκτρικό κινητήρα.

Αυτό είναι επιπλέον της βενζινοκίνητης επιλογής, η οποία φημολογείται ότι θα λάβει τον Nettuno V6 που τροφοδοτεί την νέα MC20.  Αποδίδει 621 ίππους και 729 Nm ροπής σε αυτήν την έκδοση, η οποία συνδυάζεται με οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Αυτήν τη στιγμή, η GranTurismo υποβάλλεται σε εντατικές δοκιμές δρόμου και πίστας για ολοκληρώσει την εξέλιξη της.  Το coupe αναμένεται να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή φέτος πριν ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2022.

Ένα ολοκαίνουργιο GranCabrio αναμένεται επίσης να κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή φέτος.  Οι εκδόσεις ηλεκτρικές εκάστης θα αποκαλυφθούν το 2022. Η Maserati Grecale έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2021, ένα από τα 16 αυτοκίνητα που η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει έως το 2024.