Απαραίτητη η χρήση μάσκας και γαντιών από Δευτέρα 4/5 στα ΚΤΕΟ

Κοινοποίησε το άρθρο

Σύμφωνα με νεότερες νομοθετικές εξελίξεις, ισχύουν – προβλέπονται τα εξής:

  • Όλα τα ΚΤΕΟ ξεκινούν την λειτουργία τους από Δευτέρα 4/5/2020.
  • Όλα τα δελτία ΚΤΕΟ που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν, ή ένα καινούργιο όχημα έπρεπε να ελεγχθεί με την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας του,  κατά το χρονικό διάστημα από 14/03/2020 έως και 3/05/2020, προβλέπεται παράταση προθεσμίας για 70 ημερολογιακές ημέρες. Η προθεσμία θεωρείται καταληκτική και θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους αμελήσουν να ελέγξουν το όχημα τους εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

 

Υπολογίζεται ότι οι τεχνικοί έλεγχοι που καταλήγουν σε εκκρεμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ από 23/3/2020 έως και 3/5/2020, αφορούν σε περίπου 250.000 οχήματα σε όλη την χώρα, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί προοπτική ιδιαίτερα αυξημένης προσέλευσης στα ΚΤΕΟ από 4/5/2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια των προσεχών μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου, καθώς οι παραπάνω έλεγχοι που βρίσκονται σε εκκρεμότητα θα πρέπει να διενεργηθούν παράλληλα με τους ελέγχους τρέχουσας περιόδου τους επόμενους μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....
Σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία προβλέπεται επίσης ότι η προσκόμιση των οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να γίνεται από τους ιδιοκτήτες – οδηγούς έπειτα από ραντεβού και απαραιτήτως με χρήση μάσκας και γαντιών.

Προβλέπονται επίσης όλα τα περιοριστικά μέτρα για χώρους συνάθροισης κοινού με ότι αυτό συνεπάγεται και στην λειτουργία των εγκαταστάσεων ΚΤΕΟ στην ταυτόχρονη μη οργανωμένη προσέλευση οδηγών στα ΚΤΕΟ.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, συστήνει – προτρέπει κάθε ενδιαφερόμενο οδηγό να σπεύσει άμεσα προκειμένου να κλείσει ραντεβού με το ΚΤΕΟ επιλογής τους σύμφωνα με την προθεσμία των 70 ημερών από την αναγραφόμενη καταληκτική ημερομηνία επί του δελτίου ΚΤΕΟ και την διαθεσιμότητα των ραντεβού στα ΚΤΕΟ της χώρας.

Σημειώνεται ότι περιπτώσεις άτακτης-μη προγραμματισμένης προσκόμισης οχημάτων στα ΚΤΕΟ θα επιφέρει αναίτιο συνωστισμό και ταλαιπωρία στους οδηγούς, ενώ σε κάθε περίπτωση δύναται και να μην εξυπηρετηθούν εντός προθεσμιών.

Τέλος απαραίτητη θεωρείται η χρήση μάσκας και γαντιών από κάθε οδηγό που πρόκειται να επισκεφθεί στο εξής τα ΚΤΕΟ.