Διόδια στην Εγνατία Οδό : Τέσσερις νέοι σταθμοί είσπραξης

Κοινοποίησε το άρθρο
διόδια στην Εγνατία Οδό

Από τις 12 Μαΐου έχουμε και νέα διόδια στην Εγνατία Οδό. Ο λόγος για τους πλευρικούς σταθμούς Βαφέικα, ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, στον πλευρικό Σταθμό του κλάδου 3 του Κόμβου Λαγκαδά (κατεύθυνση προς Σέρρες) και στον πλευρικό Σταθμό του νοτίου κλάδου του Κόμβου Μουσθένη (κατεύθυνση προς Καβάλα).

Τέσσερα νέα διόδια στην Εγνατία Οδό δημιουργήθηκαν και όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών/Μεταφορών, ορίστηκαν τα ποσά, που θα πληρώνουν οι οδηγοί οχημάτων. Από τις 12 του μήνα ξεκίνησε η είσπραξη.

Μιλάμε για τους πλευρικούς σταθμούς Διοδίων που τίθενται σε λειτουργία στα Βαφέικα, ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, στον πλευρικό Σταθμό του κλάδου 3 του Κόμβου Λαγκαδά (κατεύθυνση προς Σέρρες) και στον πλευρικό Σταθμό του νοτίου κλάδου του Κόμβου Μουσθένη (κατεύθυνση προς Καβάλα) της Εγνατίας Οδού.

Όπως ανακοινώθηκε… «Ως χρόνος έναρξης της είσπραξης των τελών διοδίων για τους πλευρικούς σταθμούς Βαφέικα, ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, στον πλευρικό Σταθμό του κλάδου 3 του Κόμβου Λαγκαδά (κατεύθυνση προς Σέρρες) και στον πλευρικό Σταθμό του νοτίου κλάδου του Κόμβου Μουσθένη (κατεύθυνση προς Καβάλα), ορίζεται η 12η Μαΐου 2021».

Τα τέλη διοδίων εισπράττονται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», η οποία τελεί υπό παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Ο διαγωνισμός έχει ξεκινήσει και έχουν υποβάλει προσφορά δύο κοινοπραξίες (VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESIONES S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε – ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.) ενώ μία τρίτη με επικεφαλής την ΕΛΛΑΚΤΩΡ αμέλησε να υποβάλει και προσπαθεί δικαστικά να επανέλθει στο διαγωνισμό.
διόδια στην Εγνατία Οδό