Πωλήσεις δισεκατομμυρίων στον τομέα των αυτοκινούμενων και δικτυωμένων οχημάτων

Κοινοποίησε το άρθρο

O κλάδος Mobility Solutions της Bosch αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

«Η Bosch αναλαμβάνει έναν ηγετικό ρόλο στον επικείμενο μετασχηματισμό της τεχνολογίας οχημάτων. Αυτοματοποίηση, ηλεκτροκίνηση και δικτύωση – Η Bosch ήδη σημειώνει επιτυχίες και στους τρεις αυτούς τομείς», δήλωσε ο Δρ. Volkmar Denner, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Robert Bosch GmbH, στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA) στην Φρανκφούρτη. Το 2015, στον επιχειρηματικό τομέα Mobility Solutions αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών γύρω στα δέκα τοις εκατό, ή πέντε τοις εκατό μετά από προσαρμογή λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών. Την ίδια χρονική περίοδο, η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων παρουσιάζει οριακή αύξηση. Ένας από τους λόγους για την επιτυχία της Bosch είναι η αποτελεσματική τεχνολογία για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αυτή τη χρονιά η Bosch, αναμένεται να σημειώσει αύξηση πωλήσεων κατά 15 τοις εκατό στα συστήματα άμεσου ψεκασμού βενζίνης και κατά 10 τοις εκατό στα συστήματα ψεκασμού diesel υψηλής πίεσης. Αλλά και οι πωλήσεις των συστημάτων ESP αναμένεται να αυξηθούν ξανά κατά ένα τέταρτο. «Με τη δυναμική καινοτομία που επιδεικνύουμε σε όλες τις αναπτυξιακές τάσεις του τομέα Mobility Solutions είμαστε σε θέση να προσελκύουμε νέους πελάτες και να αξιοποιούμε επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπερβαίνουν την αυτοκινητοβιομηχανία», ανέφερε ο Denner.

Mobility Solutions: Νέοι πελάτες, νέες υπηρεσίες
Η Bosch συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία οχημάτων, την ανταλλαγή δεδομένων μέσω cloud και τις αποτελεσματικές υπηρεσίες, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις τόσο για Ι.Χ και επαγγελματικά, όσο και για εταιρείες διαχείρισης στόλων οχημάτων και υποδομής μεταφορών. Μελλοντικά, στο πελατολόγιο της Bosch θα συγκαταλέγονται νέοι παράγοντες της αγοράς όπως η Tesla, η Google καθώς και κατασκευαστές δίτροχων οχημάτων και πάροχοι οχημάτων κοινής χρήσης. Στο μεταξύ, η Bosch ήδη συνεργάζεται με ασφαλιστικές εταιρείες, με επιχειρήσεις μίσθωσης και εταιρείες διαχείρισης στόλων οχημάτων για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων.

1-BBM-21513

Άλματα προόδου στην τεχνολογία μπαταριών: Μπαταρίες στερεάς κατάστασης για ηλεκτρικά οχήματα
Στην φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου (IAA), η Bosch παρουσίασε προϊόντα και καινοτόμες ιδέες για τους αναπτυσσόμενους τομείς της αυτοματοποίησης, της ηλεκτροκίνησης και της δικτύωσης. Η Bosch επενδύει ετησίως γύρω στα 400 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Αυτό είναι κάτι που θα αποδώσει καρπούς, όπως υπογράμμισε ο Denner, ο οποίος παρουσίασε μία δυνατή καινοτομία στην τεχνολογία μπαταριών. Με την εξαγορά της νεοσύστατης αμερικανικής εταιρείας Seeo Inc. (Hayward, CA), η Bosch εξασφάλισε σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα των πρωτοποριακών μπαταριών στερεάς κατάστασης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία συμπληρώνει τα τεχνολογικά επιτεύγματα που η Bosch έχει ήδη υλοποιήσει σε συνεργασία με τις ιαπωνικές εταιρείες GS Yuasa και Mitsubishi Corporation. Στόχος μέχρι πρότινος ήταν ο διπλασιασμός της ενεργειακής πυκνότητας και ο περιορισμός του κόστους της κατά το ήμισυ μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας Seeo, η Bosch διαβλέπει δυνατότητες περαιτέρω αύξησης της ενεργειακής απόδοσης των μπαταριών ιόντων λιθίου. «Η Bosch χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της και σημαντικούς χρηματοοικονομικούς πόρους για να δώσει σημαντική ώθηση στην ηλεκτροκίνηση», τόνισε ο Denner.

Αυτοματοποιημένη οδήγηση: Πωλήσεις δισεκατομμυρίων στον ορίζοντα
Η στροφή προς τα αυτοκινούμενα οχήματα ήδη εξασφαλίζει στην Bosch πρόσφορο έδαφος για αξιοσημείωτες πωλήσεις. Όλο και περισσότερα νέα οχήματα διαθέτουν συστήματα υποβοήθησης, όπως το σύστημα διατήρησης λωρίδας ή το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι πωλήσεις ραντάρ και βιντεοαισθητήρων θα διπλασιαστούν ξανά το 2015. Η υψηλή ζήτηση συνεπάγεται ότι το 2016 οι πωλήσεις των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης της Bosch θα ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Όπως διευκρίνισε ο Denner, «η αυτοματοποιημένη οδήγηση οδηγεί σταδιακά στην ανάπτυξη και την περαιτέρω εξέλιξη των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης». Μόνο σε αυτό τον τομέα, η Bosch έχει επιστρατεύσει περίπου 2.000 μηχανικούς – δηλαδή, 700 περισσότερους από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

Οι στόχοι της εταιρείας είναι μεγαλεπήβολοι και στον τομέα της δικτύωσης. Χάρη στην τεχνολογία της Bosch τα οχήματα συμμετέχουν ενεργά στο διαδίκτυο, μελλοντικά ωστόσο αυτή η ανάπτυξη δεν θα αφορά μόνο στα επιβατικά αυτοκίνητα. Η Bosch ήδη υποστηρίζει με λύσεις λογισμικού διάφορους παρόχους οχημάτων και μοτοσικλετών κοινής χρήσης καθώς και επιχειρήσεις αμαξοστοιχιών και λεωφορείων. Τα πλεονεκτήματα της πολύπλευρης δραστηριοποίησης της Bosch είναι ιδιαίτερα εμφανή στον τομέα των υπηρεσιών. Η Bosch, είναι σε θέση, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, να συνδυάζει την τεχνολογία οχημάτων με την ενέργεια και τεχνολογία κτιρίων και βιομηχανικών κατασκευών.