Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μήπως πρέπει να υπάρξει έκπτωση για τους μήνες καραντίνας ;

Κοινοποίησε το άρθρο
τέλη κυκλοφορίας 2021

Είμαστε στο 2 κύμα της πανδημίας και ήδη ζούμε την 2η καραντίνα στην χώρα μας. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις ανεξαιρέτως έχουν πληγεί, οι εργαζόμενοι είναι σε αναστολή, άλλοι δουλεύουν εξ’αποστάσεως στο σπίτι τους, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου έχουν κλείσει και πάλι.

Και όλα αυτά τον Νοέμβριο μήνα, που όλοι ξέρουμε πως σε λίγες μέρες, “παραδοσιακά” θα ανοίξει η πλατφόρμα για να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Σε όλο αυτό το πλαίσιο, καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές που αναρωτιούνται αν πρέπει να γίνει έκπτωση στα τέλη για όλους, αφού για σχεδόν το ένα τρίτο του έτους είμαστε σε περιορισμό μετακινήσεων.

Προφανώς αναγνωρίζουμε ότι το κράτος αναζητά έσοδα και το 2020 δεν είναι και η καλύτερη χρονιά για τα δημοσιονομικά έσοδα, με περιορισμό της κατανάλωσης, παύση των πληρωμών σε τράπεζες, εφορία κτλ.

Από την άλλη όμως -αν θέλουμε να μιλάμε για κράτος δικαίου και κοινωνικής ισότητας και μέριμνας- ιδανικό θα ήταν να υπάρξει μία έκπτωση των τελών κυκλοφορίας (ή αν θέλετε επιστροφή ποσού), αναλογική προφανώς για τους μήνες περιορισμού της κυκλοφορίας, όπως υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, όπου κάποιος πληρώνει για όσους μήνες θέλει να επανακυκλοφορήσει το όχημα του, εφόσον προηγουμένως έχει καταθέσει τις πινακίδες του στην εφορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στο Taxisnet από την ΑΑΔΕ. Δείτε πώς θα τα εκτυπώσετε. Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν τον Νοέμβριο και μπορούν να αποπληρωθούν σε 9 έως 12 άτοκες δόσεις.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να τυπωθούν είτε μέσω taxis είτε με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τις πινακίδες του αυτοκινήτου. Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μέχρι το Δεκέμβριο, ενώ όσοι δε θέλουν να ανανεώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, μπορούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να παραδώσουν τις πινακίδες τους.

Τα δεδομένα που ισχύουν όπως και κάθε χρονιά για τα τέλη κυκλοφορίας είναι ότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να εξοφλήσουν τα ποσά που τους αναλογούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, είτε μετρητοίς είτε χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να αναρτηθούν το Νοέμβριο για τα οχήματα που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν ακριβώς τα ίδια ποσά με πέρυσι.

Η μεγάλη αλλαγή αναμένεται να ισχύσει για όσα οχήματα ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 καθώς τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρότυπο μέτρησης εκπομπών CO2 το λεγόμενο WLTP το οποίο αυξάνει από 15% τις μέσες εκπομπές CO2 των οχημάτων.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να αυξήσει κατά 20% τα όρια των εκπομπών CO2 όπου και αλλάζουν οι συντελεστές χρέωσης οπότε οι καταναλωτές να μην επιβαρυνθούν από τις νέες αυξημένες εκπομπές CO2 των οχημάτων.

Ωστόσο υπάρχει και ακόμη μία πρόταση σύμφωνα με την οποία θα αυξηθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα ρυπογόνα μοντέλα.