Το BMW Group “τα βάζει” με τις εκπομπές CO2 στην Ευρώπη

Κοινοποίησε το άρθρο

Το BMW Group μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από το στόλο νέων οχημάτων του στην Ευρώπη (EU 28) στα 122 g/km. Συγκριτικά με το 2016, η τιμή αυτή σηματοδοτεί μία περαιτέρω μείωση 2 g/km (2016: 124g/km). Το BMW Group, επί αρκετά χρόνια μειώνει τις εκπομπές CO2 από τον Ευρωπαϊκό στόλο οχημάτων του: συγκεκριμένα από το 1995, οι μέσες εκπομπές CO2 νέων μοντέλων του BMW Group που έχουν πουληθεί στην Ευρώπη, έχουν μειωθεί πάνω από 42%.

«Αυτή η εξέλιξη, δείχνει καθαρά την επιτυχία της στρατηγικής μας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Προσθέτουμε περισσότερη ηλεκτροκίνηση στο στόλο οχημάτων μας και ταυτόχρονα διερευνούμε τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου για τα συμβατικά μας συστήματα κίνησης», δήλωσε ο κ. Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

Το 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 100.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Πέρσι, το BMW Group πέτυχε τις περισσότερες ταξινομήσεις πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο κατασκευαστή, με μερίδιο 21%. Στην κατηγορία ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, το μερίδιο του BMW Group είναι ήδη τρεις φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο στην αγορά συμβατικών μοντέλων.

«Μέχρι το 2025, το παγκόσμιο portfolio των οχημάτων μας θα περιλαμβάνει 25 πλήρως – ή μερικώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αποκαλύψαμε το όραμά μας για το μέλλον της ηλεκτρικής μετακίνησης με το BMW i Vision Dynamics. Το όχημα αυτό θα γίνει πραγματικότητα: θα το κατασκευάσουμε στο Μόναχο – και θα είναι το BMW i4», πρόσθεσε ο Krüger.