Τα νέα HR-V και Jazz συγκεντρώνουν 5 αστέρια Euro NCAP

Κοινοποίησε το άρθρο

Τα νέα Honda HR-V και Jazz βαθμολογούνται με 5-αστέρια Euro NCAP για τη συνολική τους ασφάλεια.

Το νέο Jazz είναι το ένα από τα δύο οχήματα στην κατηγορία supermini που βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια σύμφωνα με τους κανονισμούς του 2015

Και τα δύο νέα μοντέλα εφοδιάζονται με το City-Brake Active System της Honda, στο στάνταρ εξοπλισμό τους

Όλα τα τρέχοντα μοντέλα Honda που πωλούνται στην Ευρώπη είναι 5 αστέρων

Τα νέα HR-V και Jazz είναι τα τελευταία μοντέλα στην οικογένεια της Honda που πήραν άριστα από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP. Στο πλαίσιο των νέων κανονισμών για το 2015, και τα δύο μοντέλα αξιολογήθηκαν με 5 αστέρια επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Honda στη συνολική φιλοσοφία ασφάλειας.

Με συγκομιδή πέντε αστεριών, το Jazz είναι το δεύτερο supermini που βαθμολογείται με 5 αστέρια φέτος μέχρι στιγμής. Τόσο το Jazz όσο και το HR-V εφοδιάζονται με το σύστημα City-Brake Active (CTBA) της Honda στάνταρ σε όλη τη σειρά των μοντέλων. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ, το σύστημα CTBA σαρώνει το δρόμο μπροστά και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα εάν επίκειται σύγκρουση με χαμηλή ταχύτητα.

Οι μεσαίες και ανώτερες εκδόσεις και των δύο μοντέλων φέρουν το ‘Advanced Driver Assist System’ (ADAS) της Honda, μία σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας που περιλαμβάνει: Forward Collision Warning, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Limiter, Lane Departure Warning και High-beam Support System.

Τα νέα Jazz και HR-V πλαισιώνουν την υπόλοιπη 5στερη οικογένεια της Honda, με μοντέλα όπως τα Civic και CR-V που παράγονται στο Swindon.

Το μοντέλο αξιολόγησης Euro NCAP εστιάζει στη συνολική ασφάλεια του οχήματος ώστε οι καταναλωτές να έχουν μπροστά τους ένα μόνο απλό και κατανοητό σκορ. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη την προστασία επιβατών, παιδιών και πεζών και τη διαθεσιμότητα βοηθημάτων του οδηγού.