Spectre Type 10: Ένα κλασικό Mini , κεντρομήχανο, με περισσότερους από 200 ίππους

Κοινοποίησε το άρθρο
Spectre Type 10

Το Spectre Type 10 είναι ένα “κλασικό” Mini εξοπλισμένο με κινητήρα Honda άνω των 200 ίππων, τοποθετημένο κεντρικά στις πίσω θέσεις και με πολύ υψηλό φινίρισμα.  Μόνο 10 αντίτυπα θα παραχθούν και η τιμή της κάθε μονάδας θα υπερβαίνει τις 150.000 €.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Στην Καλιφόρνια, μια ακόμα εταιρεία restomod «υψηλών επιδόσεων» κάνει το ντεμπούτο της στο Monterey Car Week.  Ονομάζεται Spectre Vehicle design και εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά.  Η πρώτη της δημιουργία δεν βασίζεται σε μια Porsche 911 αλλά σε ένα «κλασικό» Mini.  Δεν κάνετε λάθος, το Type 10 είναι τόσο απλό όσο και αποκλειστικό.

Spectre Type 10

Περισσότεροι από 200 ίπποι στο πίσω μέρος ενός Mini

Το αυθεντικό Mini αποτελεί αντικείμενο έμπνευσης πολλών σπορ μετατροπών εδώ και πολύ καιρό.  Όσον αφορά την αλλαγή του κινητήρα, ο Honda K20 είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς δέκτες.  Ταυτόχρονα αποδοτικός, συμπαγής και στιβαρός, πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό 2.0 i-VTEC, ο οποίος κινούσε το Civic και το Integra Type R της δεκαετίας του 2000.  Αλλά μια λεπτομέρεια τον αλλάζει από τις πιο γνωστές μετατροπές. Ο κινητήρας είναι εγκατεστημένος εδώ στις πίσω θέσεις, τοποθετημένος κεντρικά και δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς.  Η Spectre αναμένει περίπου 230 ίππους στο τιμόνι για το βάρους 771 κιλών αμάξωμα.

Spectre Type 10

Ένα Mini supercar με vintage γοητεία

Το πλαίσιο του Mini είναι προφανώς βελτιωμένο για να δεχτεί το Type 10, αλλά οι τροχοί έχουν διάμετρο μόλις 10 ίντσες, όπως εκείνες στις πρώτες εκδόσεις του αυτοκινήτου πόλης.  Εξωτερικά, μόνο μερικές λεπτομέρειες προδίδουν την πολύ ιδιαίτερη φύση του αυτοκινήτου.  Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η εισαγωγή αέρα στο πίσω αριστερό φτερό, οι διευρυμένες καμάρες των τροχών και τα ανοίγματα στο πορτμπαγκάζ, το οποίο έχει γίνει το κάλυμμα του κινητήρα.

Spectre Type 10Η οροφή του αυτοκινήτου διαθέτει γυάλινη ηλιοροφή.  Στην καμπίνα, κυριαρχεί ο ρετρό μινιμαλισμός εμπνευσμένος από την Ιαπωνία.  Το ταμπλό είναι καλυμμένο με ξύλο και οι απαλές, ζεστές αποχρώσεις του καφέ έρχονται σε αντίθεση με το πράσινο των πολύ λεπτών επιφανειών.  Στην καμπίνα έχει ενσωματωθεί ένα roll bar για να παρέχει την απαραίτητη ακαμψία στο αμάξωμα.

Η Spectre σχεδιάζει να παράγει το Type 10 σε μόλις δέκα μονάδες, χρησιμοποιώντας Mini που παρέχεται από τον πελάτη.  Η τιμή της μετατροπής είναι σύμφωνη με την κλίμακα και το επίπεδο των λεπτομερειών του, αφού ο κατασκευαστής ζητά 180.000 $, που μεταφράζονται σε περίπου 153.000 €.