Stellantis: Τα πρώτα σημαντικά νέα στις 8 Ιουλίου

Κοινοποίησε το άρθρο

Στις 8 Ιουλίου, η Stellantis θα αποκαλύψει σημαντικά νέα για το μέλλον των εμπορικών σημάτων της

του Νίκου Μιχαλόπουλου

Η 8η Ιουλίου αναμένεται να είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την Stellantis.  Ουσιαστικά, εκείνη την ημερομηνία, ο αυτοκινητιστικός όμιλος με επικεφαλής τον Carlos Tavares θα παρουσιάσει τα μελλοντικά του σχέδια σχετικά με την ηλεκτροδότηση της γκάμας των 14 σημάτων του.  Αναπόφευκτα, λοιπόν, θα διαρρεύσουν οι πρώτες πληροφορίες και σημαντικές ειδήσεις σχετικά με το μέλλον των εμπορικών σημάτων της, και ιδίως της Alfa Romeo, της Fiat και της Lancia.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου, η Stellantis θα αποκαλύψει σημαντικές ειδήσεις

Πιθανότατα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με την ονομασία Stellantis EV Day 2021 που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στις 2.30 μ.μ., η αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μελλοντικά της Gigafctories.

Υπενθυμίζουμε ότι τα δύο πρώτα θα κατασκευαστούν στη Γαλλία και στη Γερμανία.  Το τρίτο, από την άλλη πλευρά, δεν είναι ακόμη γνωστό, η Ιταλία και η Ισπανία, μεταξύ άλλων, είναι οι επικρατέστερες χώρες να το φιλοξενήσουν.

Σίγουρα θα μιλήσουμε για τις νέες πλατφόρμες στις οποίες θα προκύψουν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Stellantis.  Είναι επίσης πιθανό ότι θα αποκαλυφθούν νέες λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα των Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Jeep και Maserati.  Πιθανότατα θα μάθουμε αρχικά ποια θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα κάθε μάρκας και πότε θα φτάσουν.

Για παράδειγμα της Alfa Romeo λέγεται ότι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι το μελλοντικό B-SUV που θα γεννηθεί στο Tychy της Πολωνίας. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει κατανοητό και για την Lancia.  Για την Maserati, ωστόσο γνωρίζουμε ήδη πολλά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο όμιλος Stellantis έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι έως το 2025 το 98% της γκάμας του θα ηλεκτροδοτηθεί.  Εν ολίγοις, σημαντικές ειδήσεις σίγουρα θα εμφανιστούν για το μέλλον του ομίλου του Carlos Tavares στις 8 Ιουλίου.