Επιβεβαιώθηκε η προ-παραγωγή του OX

Κοινοποίησε το άρθρο

Το φορτηγάκι με το σύντομο όνομα ΟΧ, σχέδιο του ανθρώπου που σχεδίασε την McLaren F1 αλλά και τα μονοθέσια της McLaren που κέρδισαν πέντε παγκόσμιους τίτλους Gordon Murray, γίνεται σύντομα πραγματικότητα.

Το εγχείρημα που ακούει στο όνομα OX είναι παιδί του φιλάνθρωπου Sir Torquil Norman ο οποίος ξόδεψε 3.500.000€ από τα δικά του χρήματα για να σχεδιαστεί το όχημα, να κατασκευαστεί το πρωτότυπο και να μπει σε μια σειρά η παραγωγή του. Το ζητούμενο ήταν να σχεδιαστεί-κατασκευαστεί ένα υπέρ-απλό, υπέρ-φθηνό, υπέρ-στιβαρό και εύκολα στην επισκευή φορτηγάκι το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει τα απαραίτητα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ζουν στα πιο  απομακρυσμένα και υποανάπτυκτα μέρη αυτού του κόσμου.

Μπορεί να μεταφέρει έως 13 ανθρώπους ή 1900 κιλά φορτίο, θα κατασκευαστεί στην Αγγλία και τα κομμάτια θα μεταφέρονται για συναρμολόγηση όπου και αν είναι αυτό. Κινητήρια δύναμη ο πετρελαιοκινητήρας του Ford Transit. Με την βοήθεια της Shell, το εγχείρημα έκανε ένα σημαντικό βήμα εμπρός και η προ-παραγωγή επιβεβαιώθηκε πρόσφατα. Εξαιρετικά νέα λοιπόν που δεν μαθαίνει κανείς εύκολα στον άδικο  κόσμο που ζούμε τον οποίον όμως θέλει  να υπηρετήσει το ΟΧ.