Η Kia απέσπασε τρία βραβεία σχεδιασμού για τα Stinger, Stonic και Picanto

Κοινοποίησε το άρθρο

H Kia θριάμβευσε και πάλι στα Βραβεία Red Dot, εξασφαλίζοντας τρία αξιοζήλευτα βραβεία για το design της. Τόσο το καινούργιο Stinger fastback sedan, όσο και το compact crossover Stonic καθώς και η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου πόλης Picanto κέρδισαν στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Η διεθνής επιτροπή ειδικών στο design απένειμε στο Stinger τον τίτλο του «Best of the Best», επιβραβεύοντάς το για τον πρωτοποριακό του σχεδιασμό.

 

Οι τρεις νίκες του 2018 προστίθενται στις συνεχόμενες επιτυχίες της Kia αυξάνοντας σε 21 τα βραβεία Red Dot. Μάλιστα τα τελευταία τρία βραβεία ακολούθησαν την επίσης τριπλή νίκη της Kia στα iF Design Award νωρίτερα το 2018.

«Η παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού της Kia μπορεί να είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τον τελευταίο της τριπλό θρίαμβο  o οποίος καταδεικνύει το πάθος της Kia για ποιοτικό σχεδιασμό και εφευρετικότητα, που για άλλη μια φορά επιβραβεύτηκε από μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων ειδικών στο design», είπε ο Peter Schreyer, Επικεφαλής του Τμήματος Σχεδιασμού της Κia Motors Corporation. «Η κατάκτηση του “Red Dot: Best of the Best” για τέταρτη φορά είναι πραγματικά κάτι το εξαιρετικό. Με τη σύγχρονη προσέγγιση του κλασικού στυλ των gran turismo το Kia Stinger είναι μια ακόμα απόδειξη για τα υψηλά επίπεδα του design της Kia».

Το Stinger, σχεδιασμένο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη,  συνδυάζει τον κλασικό σχεδιασμό ενός gran turismo με ένα άνετο και φιλικό εσωτερικό. Με πηγή έμπνευσης τα grand tourer του 1970 το Stinger διαθέτει τις κομψές αναλογίες ενός fastback καθώς και το μυώδες σχήμα που αναφέρεται ως «coke shape», που τονίζει τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Επίσης σχεδιασμένο στη Φρανκφούρτη το Stonic, το πρώτο compact crossover της Kia, διαθέτει έναν εντυπωσιακό και τολμηρό εξωτερικό σχεδιασμό, ο οποίος συνδυάζεται με μια πιο ψηλή θέση οδήγησης και την πρακτική διάσταση ενός SUV. Είναι το Kia με τις μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης, καθώς προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές μια μεγάλη επιλογή από χρωματικούς συνδυασμούς δύο τόνων για το αμάξωμα και μια αντίστοιχα μεγάλη επιλογή αποχρώσεων για το εσωτερικό.

Η τρίτη γενιά του Kia Picanto –του πιο μικρού αυτοκινήτου της Kia– φέρνει ένα νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα στην κατηγορία Α. Διαθέτει μια ξεχωριστή, νέα σχεδίαση και ένα υψηλής ποιότητας και  τεχνολογίας εσωτερικό, με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παρά τις μικρές του εξωτερικές διαστάσεις η έξυπνη σχεδίαση του Picanto το καθιστά ένα από τα πιο άνετα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.