Μερικοί λόγοι γιατί έχουμε ανάγκη από μια νέα Toyota Supra

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Toyota θα ξαναφέρει στην ζωή το πλέον θρυλικό sports car της εταιρίας και η παρουσίαση θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Γράφονται πολλά για την νέα supra και το ερώτημα είναι γιατί, τι είχε η παλιά Supra που να δικαιολογεί αυτήν την εμμονή.

  1. Είχε πολύ καλά χαρακτηριστικά για το 1993 όταν και πρώτο-εμφανίστηκε (έκδοση JZA80).  326 ίπποι, 0-100 σε 4.9 δευτερόλεπτα, 260 χλμ./ώρα τελική  
  2. Ήταν ένα σοβαρό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Κέρδισε στην κατηγορία του τον αγώνα Swiss Mountain, τερμάτισε 14ο στον 24ωρο του Le Mans, ανέβηκε το Pikes Peak, ήταν ανταγωνιστικό στους αγώνες American SCCA και κυριάρχησε σε όλα τα ιαπωνικά πρωταθλήματα GT από το 1995 έως και το 2003.
  3. Επιδεχόταν βελτιώσεις. Ο  twin-turbo 2JZ-GTE κινητήρας βελτιώθηκε εκείνη την εποχή όσο για παράδειγμα το Nissan Skyline R32/R33, φτάνοντας τους 1000 ίππους.
  4. Είχε ωραίο εσωτερικό, πολλά όργανα στραμμένα όλα προς τον οδηγό όπως σε ένα μονοθέσιο αγωνιστικό.
  5. Ήταν φιλικό προς τον χρήστη σε αντίθεση με τα Nissan Skyline και Honda NSX.
  6. Ήταν προβλέψιμο αφού έδινε την δύναμη του twin-turbo χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις με το 90% της ροπής να είναι στην περιοχή 1300-4500 στροφών/λεπτό.
  7. Ήταν ελαφρύ, η Toyota πήρε πολύ σοβαρά το θέμα του βάρους,  οπότε χρησιμοποιήθηκε πολύ αλουμίνιο στην κατασκευή της.  Είχε πλαστικό ρεζερβουάρ, τιμόνι από μαγνήσιο, ακόμα και η μοκέτα ήταν ελαφριά.
  8. Χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Fast and Furious που σημαίνει πως έγινε αθάνατο.
  9. Έδινε στην Toyota αυτό το κάτι διαφορετικό, το cool όπως θα λέγαμε αγγλιστί.