Ημερολόγιο Pirelli 2023: Μοντέλα ποζάρουν σε ονειρικά σκηνικά

Κοινοποίησε το άρθρο

Mε θέμα ‘Love Letters to the Muse’ και δημιουργό τη φωτογράφο Emma Summerton, παρουσιάστηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Pirelli HangarBicocca στο Μιλάνο, το Ημερολόγιο Pirelli 2023.

To Ημερολόγιο της Pirelli, αν και λιγότερο τολμηρό από ό,τι στο παρελθόν, εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό καλλιτεχνικό και, όχι μόνο,γεγονός. Στην έκδοση για το 2023, η Αυστραλή φωτογράφος Emma Summerton έχει αφιερώσει τη νέα έκδοση του The Cal™ στις μούσες της. Αλλά και σε όλες εκείνες τις γυναίκες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στις δημιουργικές αναζητήσεις της και την καθοδήγησαν στις επιλογές της σε καλλιτεχνικό και ανθρώπινο επίπεδο.
Η Emma Summerton είναι η πέμπτη γυναίκα που βάζει το δημιουργικό της αποτύπωμα στο Hμερολόγιο Pirelli από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση το 1964.
Προηγήθηκαν η Sarah Moon το 1972, η Joyce Tenenson το 1989, η Inez Van Lamsveerde (από το δίδυμο Inez & Vinoodh) το 2007 και η Annie Leibovitz το 2000 και το 2016.


Στο Ημερολόγιο Pirelli 2023, 14 μοντέλα ποζάρουν ως αρχετυπικές φιγούρες στο φακό της Emma Summerton σε ονειρικά σκηνικά. Η επιλογή των μοντέλων κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Το καθένα έχει στενή συγγένεια με τη Μούσα που καλείται να εκπροσωπήσει στα πλατό, με τις λήψεις να γίνονται στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.


«Στις φωτογραφίες μου, η διαχωριστική γραμμή μεταξύ του ρόλου που υποδύονται τα μοντέλα και της πραγματικότητας δεν προσδιορίζεται με σαφήνεια και όλα τα στοιχεία συνδυάζονται για τη δημιουργία εικόνων που αποτελούν ωδή στο μαγικό ρεαλισμό» εξηγεί η φωτογράφος.
Για παράδειγμα, εκτός από supermodel, η Guinevere Van Seenus είναι και φωτογράφος. Η Lauren Wasser είναι μοντέλο αλλά και αθλήτρια. Η Ashley Graham, η ακτιβίστρια στο Ημερολόγιο, είναι γνωστή για την υποστήριξή της στη θετικότητα του σώματος. Η Precious Lee είναι η αφηγήτρια, γιατί της αρέσει να γράφει σενάρια και ιστορίες.

Ξεφυλλίζοντας το Ημερολόγιο της Pirelli, τα μοντέλα εμφανίζονται με την εξής σειρά:

Lila Moss –Η ΜΑΝΤΙΣΣΑ
Guinevere Van Seenus – Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
Adwoa Aboah – Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Karlie Kloss – Η ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Sasha Pivovarova – Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ
Lauren Wasser – Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ
Emily Ratajkowski – Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Cara Delevingne – Η ΠΕΡΦΟΡΜΕΡ
Bella Hadid – ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ
Kaya Wilkins – Η ΜΟΥΣΙΚΟΣ
Precious Lee – Η ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ
He Cong – Η ΣΟΦΗ
Adut Akech – Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
Ashley Graham – Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ

Η Emma Summerton μαζί με το σκηνοθέτη Carlo Alberto Orecchia, επιμελήθηκαν από κοινού τη σκηνοθεσία του βίντεο που παρουσιάζει το Ημερολόγιο 2023.
«Για το Calendar, θέλησα να επιστρέψω στην ετυμολογική ρίζα της λέξης ‘Μούσα’. Η Μούσα αρχικά αντιπροσώπευε μία πηγή έμπνευσης αλλά και ταλέντου στη λογοτεχνία, την επιστήμη και τις τέχνες», εξηγεί η Emma Summerton, λέγοντας ότι «γοητεύεται από γυναίκες που ασχολούνται με εξαιρετικά, δημιουργικά πράγματα, γυναίκες που, ξεκινώντας από τη μητέρα μου, με ενέπνευσαν σε όλη μου τη ζωή και την καριέρα μου. Γυναίκες από τις οποίες έχω μάθει πολλά: συγγραφείς, φωτογράφους, ποιήτριες, ηθοποιούς και σκηνοθέτιδες. Η ιδέα μου λοιπόν ήταν να τιμήσω αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες και να δημιουργήσω έναν κόσμο στον οποίο θα τις απεικονίσω.»