Πρωταπριλιά στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κοινοποίησε το άρθρο

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε χάσει λίγο την διάθεση για πρωταπριλιάτικα αστεία όμως στις αυτοκινητοβιομηχανίες το έθιμο καλά κρατεί. Η 1η Απριλίου είναι  βούτυρο στο ψωμί των PR αφού «αναγκάζονται» να υπερβούν όχι μόνο την πλάκα της προηγούμενης χρονιάς αλλά και αυτή του ανταγωνισμού. Πέντε από αυτές ξεχώρισαν κάποιες είναι αρκετά αληθοφανής.

1) Porsche

Η Porsche ανακοίνωσε πως θα λανσάρει το τρακτέρ Mission E που αφορά σε μια στιλάτη ρετρό έκδοση των τρακτέρ της δεκαετίας του 1950. Με 700 ίππους το Mission E Tractor θα ήταν αναμφίβολα το πιο γρήγορο αγροτικό μηχάνημα στον κόσμο που θα επιτρέπει τον αγρότη να τελειώνει τις δουλειές αθόρυβα στο άψε σβήσε προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον.

 2) Lexus

Η Lexus ξεκίνησε το «παραμύθι» μερικές ημέρες πριν προαναγγέλλοντας μια είδηση που τελικά αποκαλύφθηκε την Κυριακή και αφορούσε  στην ταύτιση του DNA του ιδιοκτήτη με το αυτοκίνητό του, σε σημείο που ακόμα και λίγο σάλιο στο τιμόνι θα αρκούσε για να εκκινήσει το Lexus.

3) McLaren Automotive

Η McLaren δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε τους υπαλλήλους απόλυτα συγχρονισμένους να πίνουν τσάι ή να μετρούν το μέγεθος των πλακιδίων στο πάτωμα ή το βάθος του νερού της τεχνίτης λίμνης για δείξουν αμέσως μετά πως η καθημερινή ενασχόληση μονό μονότονη δεν είναι.

4) BMW Motorrad

Είσαι με μια δίτροχη BMW σε μια ερημιά και παθαίνεις ζημιά, τι κάνεις; ανοίγεις το βαλιτσάκι θέτεις σε λειτουργία τον εκτυπωτή 3D και απλά εκτυπώνεις το εξάρτημα που χάλασε. Η ανακοίνωση της  BMW ήταν όσο πιο επίσημη γίνεται με τον πομπώδες τίτλο «BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer» και την υποσημείωση πως οι δοκιμές έγιναν στην ανταρκτική.

5) Honda

Η  Honda Αγγλίας έκοψε την οροφή ενός καινούργιου CR-V και το βάφτισε CR-V Roadster. Ιδανικό για χώρες με ζεστό κλίμα αφού στην Αγγλία το κλίμα προφανώς δεν ενδείκνυται.