Τα ακριβότερα αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις

Κοινοποίησε το άρθρο

Ζούμε σε καιρούς όπου το 1% του 1% των καλομαθημένων αυτής της κοινωνίας έχουν τόσο πολλά χρήματα που πραγματικά δεν ξέρουν πώς να τα ξοδέψουν. Δεν είναι τυχαίο που κάθε χρόνο εμφανίζονται από το πουθενά  πιο γρήγορα, πιο τεχνολογικά προηγμένα και προπάντων πολύ πιο ακριβά αυτοκίνητα, τα οποία μάλιστα ξεπουλούν πριν καν τα δει το φως της ημέρας.

Bugatti Chiron: $2.998.000

Η Bugatti έρχεται πρώτη στο μυαλό μας, ίσως επειδή ήταν η πρώτη που με την Veyron έδωσε στον πλούτο το πρώτο υπέρ-πολυτελές, υπέρ-γρήγορο και υπέρ-ακριβό αυτοκίνητο της νέας εποχής. Δέκα χρόνια μετά η Chiron δεσπόζει όλων με κόστος τρία εκατομμύρια δολάρια, 1479 ίπποι και 418 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα.

 

Apollo Intensa Emozione: $2.720.000

Η Apollo Intensa Emozione δεν είναι το πιο όμορφο από τα αυτοκίνητα της ολιγαρχίας αλλά έχει έναν εκπληκτικό ατμοσφαιρικό κινητήρα V12, χωρητικότητας 6.3 λίτρων, απόδοσης 769 ίππων και ισόβαθμης ροπής στις 9000 στροφές/λεπτό.

Pagani Huayra Roadster: $2.400.000

Η Huayra hardtop είναι στα τελευταία της καθώς ο  Pagani πρόσφατα παρουσίασε την υπέροχη έκδοση χωρίς οροφή. Πιο ελαφριά (90 κιλά) πιο δυνατή (33 ίππους) πιο θορυβώδης κινητήρας  twin-turbo AMG V12, πιο απολαυστική οδηγικά αλλά και πιο ακριβή.

Koenigsegg Regera: $1.890.000

Η εκπληκτική, ταχύτατη σουηδέζα με τον εντυπωσιακής τεχνολογίας κινητήρα απόδοσης  1500 ίππων, αν και βασίλισσα είναι πολύ πιο φθηνή από την Bugatti Chiron. Η υβριδική Regera δείχνει φουτουριστική και αποδεικνύει εμπράκτως πως τα υβριδικά αυτοκίνητα δεν είναι απαραίτητα και βαρετά.

Brabham BT62: $1.400.000

Η Brabham BT62 όπως και το Apollo εντυπωσιάζει με τον ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα που αποδίδει 700 ίππους και την ροπή των 670 Nm είναι όμως σαφώς πιο όμορφη και κουβαλάει αγωνιστική ιστορία δεκαετιών. Το «πρόβλημα» είναι πως προορίζεται μόνο για την πίστα, όχι ότι τα άλλα τα βλέπει κανείς συχνά στον δρόμο.

Μπροστά σε αυτά η Hennessey Venom GT και η McLaren Senna αξίας  950.000 δολαρίων μοιάζουν σαν φτωχοί συγγενείς παρά την ομορφιά, τις επιδόσεις, την ιστορία και την τεχνολογία που αντιπροσωπεύουν.