Τα 10 σημεία που πρέπει να ξέρεις για την Divo

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η Bugatti παρουσίασε με επιτυχία την Divo το νέο μοντέλο που είναι προφανώς παιδί της Bugatti που όμως έχει να διηγηθεί μια διαφορετική ιστορία.

  1. Τιμή. Με τιμή 5.8 εκατομμύρια δολάρια είναι δύο φορές πιο ακριβή από την Chiron. Δηλαδή εξωφρενικά ακριβή. Από λάθος; Περίμενε ο κόσμος κάτι διαφορετικό; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι αφού δεν είναι φτιαγμένη για τον καθένα αλλά για λίγους εκλεκτούς που θα έδιναν και παραπάνω.
  2. Παραγωγή. Αυστηρά και αμετάκλητα θα παραχθούν 40 Divo, για παράδειγμα  υπάρχουν 500 Chiron. Γιατί 40 και όχι 50; Κάποιοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς,  να βρουν ιδιαιτερότητες που θα δικαιολογούσαν τον αριθμό. Η  Bugatti απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα μυστήριο και πως απλά αποφάσισε να κατασκευάσει 40.
  3. Πώληση. Δεν είναι προς πώληση. Η εταιρία επιβεβαίωσε πως έχει γίνει προπώληση και των σαράντα Divo πριν την επίσημη παρουσίαση, γεγονός που δείχνει πως υπάρχουν πολλοί με σχεδόν 6 εκατομμύρια δολάρια για ξόδεμα
  4. Downforce. Παράγει 1005 lbs δύναμη που την καθιστά πολύ πιο γρήγορη στις στροφές από την Chiron.  Μοιάζει πολύ με το Vision Concept που δημιούργησε η Bugatti για το Gran Turismo.
  5. Ταχύτητα. Για την Bugatti η ταχύτητα δεν είναι πλέον προτεραιότητα, τουλάχιστον όχι σε ότι αφορά την Divo. Η μοντέρνα Bugatti αντιπροσωπεύεται από μια ισορροπία ταχύτητας και απόδοσης, σχεδιασμού και πολυτέλειας.
  6. Τελική. Ο πρόεδρος της Bugatti Stephan Winkelmann λέει πως «προτεραιότητά μας ήταν η επιτάχυνση, η ευκινησία και η δυνατότητα να στρίβει γρήγορα όχι η τελική ταχύτητα, η οποία πάρα ταύτα  φτάνει τα 378 χλμ./ώρα που φαντάζει λίγη έναντι στα 417 χλμ./ώρα της Chiron.
  7. Χρόνοι. Και όμως η Divo είναι πιο γρήγορη από την Chiron, όχι στην ευθείες  αλλά στην πίστα, είναι οκτώ δευτερόλεπτα πιο γρήγορη στην  πίστα Nardo των 6.15 χλμ.
  8. Όνομα. «Βαφτίστηκε» παίρνοντας το όνομα του Albert Divo του ανθρώπου που κέρδισε δύο φορές τον αγώνα  Targa Florio την δεκαετία του 1920 οδηγώντας τις Bugatti Type 35 B και Type 35 C.
  9. Οδήγηση. Η Divo είναι το πιο ευέλικτο και ταυτόχρονα πιο φιλικό στον οδηγό  αυτοκίνητο που παρήγαγε ποτέ η εταιρία.
  10. Άδεια. Παρά τις ιδιαιτερότητες η Divo έχει άδεια να κυκλοφορήσει στους δρόμους καθώς θα έχουν πάρουν έγκριση και τα 40 κομμάτια.