Ateca με 300PS, 4Drive και 7-τάχυτο κιβώτιο DSG το πρώτο δείγμα της μάρκας CUPRA

Κοινοποίησε το άρθρο

Εμβληματικό και ισχυρό. Το CUPRA Ateca είναι ένα SUV που θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής και το τέλειο αυτοκίνητο για το λανσάρισμα της νέας μάρκας CUPRA. Πρόκειται για ένα μοναδικό μοντέλο στη κατηγορία του.

Το όνομα CUPRA ξεχώριζε πάντα για την εντυπωσιακή ισορροπία που προσφέρει ανάμεσα στη χαρά της οδήγησης και στην καθημερινή ευκολία χρήσης. Δεν είναι εύκολο κάθε μάρκα να μπορεί να προσφέρει την ακρίβεια και την αγωνιστικότητα ενός CUPRA και ταυτόχρονα ένα αυτοκίνητο που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί καθημερινά με υψηλό οδηγικό επίπεδο για να πάει τα παιδιά στο σχολείο, να πάει για ψώνια ή να ταξιδέψει με πολλές αποσκευές. Το νέο CUPRA Ateca συνδυάζει μία τέλεια κομψή και δυναμική σχεδίαση με μία ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλο χώρο αποσκευών.

«Το CUPRA Ateca προσφέρει ευελιξία όπως κανένα άλλο μοντέλο. Πρόκειται για ένα μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του, με 300PS, 4Drive και 7-τάχυτο κιβώτιο DSG. Είναι το τέλειο παράδειγμα σπoρ επιδόσεων, διασκεδαστικής οδήγησης και ευκολία χρήσης στην καθημερινή ζωή», δήλωσε ο SEAT Executive Vice-President for Research and Development, Dr Matthias Rabe.

Ο κινητήρας του νέου CUPRA Ateca 2.0 TSI αποδίδει 300PS (221 kw). Είναι ένας από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες που λειτουργεί με ένα εντελώς νέο σύστημα φιλτραρίσματος σωματιδίων (Otto Particulate Filter System) σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων. Ο κινητήρας αυτός έρχεται με βελτιωμένο και ισχυρό ήχο και συνδυάζεται με 7-τάχυτο κιβώτιο DSG, το οποίο έχει ραφιναριστεί ώστε να προσφέρει πιο σπορ διαχείριση και ταχύτερες, ομαλότερες και ακριβέστερες αλλαγές. Η εξέλιξη του κιβωτίου ταχυτήτων φροντίζει για εξαιρετική απόδοση με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.

Το CUPRA Ateca έρχεται με σύστημα 4Drive, ένα από τα ασφαλέστερα και πιο προηγμένα συστήματα τετρακίνησης στο κόσμο. Η μετάδοση κίνησης 4Drive αναλύει σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης την ταχύτητα του αυτοκινήτου, την ταχύτητα του κάθε τροχού, τη θέση του τιμονιού, το προφίλ οδήγησης, ώστε να τροφοδοτεί κάθε στιγμή, γρήγορα και προοδευτικά τους απαραίτητους κάθε φορά τροχούς. Το σύστημα 4Drive έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να συνεργάζεται με όλα τα προφίλ οδήγησης: Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, σε Χιόνι, Off-Road και φυσικά CUPRA. Όταν επιλέγεται το προφίλ οδήγησης CUPRA, ο κινητήρας ανταποκρίνεται άμεσα με έναν σπορ ήχο και το σύστημα δυναμικού ελέγχου πλαισίου (Dynamic Chassis Control) ρυθμίζει την ανάρτηση για να δώσει μια πιο σπορ πινελιά στο αυτοκίνητο.