Το Battista της Pininfarina θα προσφέρει 1900 ίππους

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Pininfarina ιδρύθηκε το 1928 και είναι η πιο διάσημη ιταλική εταιρία σχεδίασης αυτοκινήτων και δημιουργός των πιο όμορφων Alfa Romeo, Fiat, Lancia και πολλών άλλων. Το πρώτο μεταπολεμικό δημιούργημα  ήταν  η Cistitalia 202 του 1946, ένα από τα εννιά που κατασκευάστηκαν βρίσκεται στο μουσείο μοντέρνας τέχνης στην Νέα Υόρκη.

Οι Battista ‘Pinin’ Farina και Enzo Ferrari γνωρίστηκαν το 1951, δεν μπόρεσαν ποτέ από εγωισμό να καλύψουν την απόσταση Τορίνο – Μόντενα και να επισκεφτούν ο ένας τις εγκαταστάσεις του άλλου και όμως τα κοστούμια του πρώτου έντυναν τα λαδωμένα σασί του δεύτερου για δεκαετίες. Πλέον ήρθε η ώρα να αποκτήσει  η Pininfarina το δικό της αυτοκίνητο, το ονομαζόμενο  Battista, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar το οποίο θα επιτρέπεται να κυκλοφορεί στους δρόμους και το οποίο θα χαρακτηρίζουν εξωφρενικοί αριθμοί.

Χάρη σε μια μπαταρία 120 kWh lithium ion το Battista της Pininfarina θα παράγει 1900 ίππους δύναμη και 1696 Nm ροπή, θα επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα και 0-300 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Το σχέδιο θέλει τη παραγωγή 150 Battista με εκτιμώμενο κόστος τα 2.2  εκατομμύρια ευρώ. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα από ανθρακόνημα monocoque με τις μπαταρίες να βρίσκονται πίσω από τους επιβάτες και στο πλάι σε σχήμα Τ.  Η ηλεκτρική αρχιτεκτονική γίνεται σε συνεργασία με την έμπειρη Rimac, τα φρένα θα είναι εμπρός 390mm πίσω 380mm κεραμικά με 6πίστονες δαγκάνες, η αυτονομία θα είναι 480 χιλιόμετρα με το 80% της ενέργειας να ανακτάτε  σε 40 λεπτά.