Τ.43: Το οικονομικά προσιτό Sports Car του Gordon Murray

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Gordon Murray δεν ασχολείται μόνο με τον αντικαταστάτη της θρυλικής  McLaren F1 αλλά ταυτόχρονα εξελίσσει ένα οικονομικά προσιτό sports car που στην φιλοσοφία θα μοιάζει με την Lotus Elise. Η ενασχόληση του Murray με το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι πρόσφατο απλά τώρα έδωσε κάποιες εικόνες και πληροφορίες που το αφορούν σε μια συνέντευξη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Όπως είπε ο δημιουργός το εγχείρημα  θα βασιστεί στην  δική του υπέρ-ελαφριά πλατφόρμα iStream η οποία συνδυάζει ένα σωληνωτό πλαίσιο από αλουμίνιο και κυψελώδη σασί από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα, γεγονός που σημαίνει πως το sports car που θα προκύψει, προς το παρόν γνωστό ως T.43, θα είναι πολύ ελαφρύ, ο Murray λέει λιγότερο από 950 κιλά. Το μικρό της IMG θα κινεί ένας 3κυλινδρος,  turbo κινητήρας της Ford απόδοσης 215 ίππων.

Ο αριθμός από μόνος του ίσως να μην εντυπωσιάζει αλλά το κάνει σίγουρα όταν αναλογιστεί κανείς πως η αναλογία βάρους-ιπποδύναμης θα είναι αυτή μιας Porsche 911 Carrera S. Το  T.43 θα λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος της  Alpine A110 των 1049 κιλών, της οποίας η τιμή  ξεκινά από τις 47.000 αγγλικές λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.