Κινητήρα με 400 ίππους απο 1.600 κ.εκ. ετοιμάζει η Koenigsegg

Κοινοποίησε το άρθρο

Η σουηδική Koenigsegg, γνωστή μέχρι σήμερα για τα υπεραυτοκίνητα που κατασκευάζει, ετοιμάζει σύμφωνα με τον ίδιο της τον ιδιοκτήτη, έναν νέο 1.600άρη βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους.

Ο νέος κινητήρας της Koenigsegg θα ακολουθήσει τη λογική των κινητήρων που τοποθετεί η εταιρεία στα υπεραυτοκίνητά της και κυρίως στο One:1, το οποίο διαθέτει έναν 5λιτρο twin-turbo βενζινοκινητήρα 1.364 ίππων.

Με βάση την αναλογία στον παραπάνω κινητήρα, η οποία βρίσκεται στους 273 ίππους ανά λίτρο, ο νέος 1.600άρης που ετοιμάζει η Koenigsegg αναμένεται να αποδίδει περί τους 436 ίππους. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε να κάνουμε με τον ισχυρότερο 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρα παραγωγής, ο οποίος θα ξεπερνά σε δύναμη ακόμη και 2λιτρα μοτέρ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδιοκτήτη της Koenigsegg, τον κ. Christian von Koenigsegg, ο νέος κινητήρας θα βασιστεί στον 5λιτρο twin-turbo του One:1, μειώνοντας τη διάμετρο και αυξάνοντας τη διαδρομή των πιστονιών, ώστε να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας στον μικρότερου κυβισμού κινητήρα. Παράλληλα, ο νέος κινητήρας θα κάνει χρήση σφυρήλατων πιστονιών και μπιέλων, αλλά και υψηλότερης ποιότητας βαλβίδων.

Το που και πότε θα δούμε στην παραγωγή τον νέο κινητήρα δεν έχει γίνει γνωστό, με την Koenigsegg να μην στοχεύει να τον χρησιμοποιήσει σε κάποιο νέο της μοντέλο, αλλά να τον πουλήσει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο κατασκευαστή.