Έχασε το δικαστήριο η Mercedes για το AIRSCARF !

Κοινοποίησε το άρθρο
Επί 10 χρόνια πηγαινοερχόταν η Mercedes στα δικαστήρια για την υπόθεση του AIRSCARF και αυτό έλαβε τέλος με την απόφαση να είναι εναντίον της…
Ας ξεκινήσουμε, εξηγώντας καταρχήν τί είναι το AIRSCARF. Το AIRSCARF λοιπόν είναι ένα πολύ έξυπνο και πρακτικό σύστημα των κάμπριο της Mercedes, το οποίο χρησιμοποιείται για να στέλνει ζεστό αέρα στον αυχένα του οδηγού και του συνοδηγού, επιτρέποντάς το ταξίδι με ανοιχτή την οροφή, ακόμη και με εξωτερική θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή που μας έχουν συνηθίσει τα κάμπριο. Για αυτό λοιπόν το σύστημα η Γερμανική φίρμα διατάχτηκε να σταματήσει από τις 10 Μαΐου την πώληση του αφού το δικαστήριο έκρινε ότι η Mercedes παραβίασε τα δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει ο ιδιοκτήτης της πατέντας Ludwig Schatzinger.
Πρακτικά τί σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει εκτός του να σταματήσει τις πωλήσεις, να το απενεργοποιήσει σε όσα αυτοκίνητα υπάρχουν στις εκθέσεις της, καινούργια ή μεταχειρισμένα. Επίσης, το δικαστήριο διέταξε την εταιρεία να καταθέσει άμεσα τον ακριβή αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί με το σύστημα AIRSCARF, για τα οποία θα κληθεί να πληρώσει αποζημίωση στον κ. Schatzinger.Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά μόνο στα αυτοκίνητα ( για την ιστορία Mercedes SLK/SLC, νέα C-Class Cabrio, SL και S-Class Cabrio ) που πωλούνται και έχουν πωληθεί στη Γερμανία και όχι εκτός αυτής.