Αυτά είναι τα 5 πιο αργά αυτοκίνητα που υπάρχουν εκεί έξω

Κοινοποίησε το άρθρο

Τελικά τι είναι καλύτερο να οδηγείς τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου αργά ή να οδηγείς τα πιο αργά αυτοκίνητα γρήγορα;

Συνήθως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι περήφανοι για την κατασκευή ενός γρήγορου αυτοκίνητου, κάποιοι για το αντίθετο. Γιατί όμως και ποια είναι αυτά τα αυτοκίνητα; Η απάντηση των κατασκευαστών είναι φυσικά η κατανάλωση και η οικολογική πλευρά του ζητήματος. 

Πιο αργό είναι το γνωστό πλέον Peel P50 το οποίο με 3.5 ίππους δεν πιάνει ποτέ τα 100 οπότε δεν έχει και χρόνο επιτάχυνσης, ακολουθεί το μονοθέσιο Aixam Coupe με κινητήρα 5.6 ίππων και σλόγκαν “Secure, Safe, Slow & Stylish” το οποίο αν και λίγο πιο γρήγορο από το Peel επίσης δεν πιάνει ποτέ τα 100. Το τρίτο αυτοκίνητο που δεν τα καταφέρνει ως τα 100 χλμ./ώρα είναι το Renault Twizy των 17 ίππων το οποίο παρουσιάστηκε ως αυτοκίνητο concept στην έκθεση Φρανκφούρτης το 2011. Με 13 ίππους το 3θεσιο ΜΙΑ τα καταφέρνει από στάση ως τα 100 σε 30 δευτερόλεπτα. Το Tata Nano μπορεί να είναι ρυπογόνο και χωρίς κανένα αστέρι επιταχύνει όμως ως τα 100 σε 29.4 δευτερόλεπτα.     

{gallery}kosmos/slow_cars{/gallery}