I.D. VIZZION – Ηλεκτρικό και αυτόνομα από την Volkswagen στη Γενεύη

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Volkswagen χαράσσει το δρόμο της αυτοκίνησης του μέλλοντος και το αποδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στο επερχόμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με το I.D. VIZZION. Ένα πρωτοποριακό concept car που το ηλεκτρικό κινητήριο σύστημά του το καθιστά εντελώς καθαρό κατά την κυκλοφορία, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, το νέο πρωτότυπο θα αποκαλύψει πόσο κομψή και πλήρης συγκινήσεων για οδηγό και επιβάτες μπορεί να είναι η σχεδιαστική ταυτότητα ενός οχήματος στο μέλλον. Στο εσωτερικό, το I.D. VIZZION φέρνει την επανάσταση και την ελευθερία οδήγησης αφού δεν υπάρχουν τα παραδοσιακά χειριστήρια ελέγχου ή το τιμόνι.

Η μεγαλύτερη και πιο καινοτόμα τεχνολογικά σειρά νέων μοντέλων στην ιστορία της Volkswagen, περνά στο επόμενο στάδιο. Μετά την παρουσίαση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων I.D., η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα concept με προχωρημένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς, για όλα τα σύγχρονα Volkswagen. Ο στόχος είναι η εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων για πιο φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις, με υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και άνεσης. Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ και θα είναι διαθέσιμο και για άτομα που σήμερα είναι αποκλεισμένα από τη χαρά της οδήγησης, π.χ. λόγω της ηλικίας τους.

Το νέο πρωτότυπο I.D. VIZZION αποτελεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας Volkswagen I.D.. Χάρη στην επαναστατική τεχνολογία, τον πλήρως αυτοματοποιημένο χειρισμό και την κομψή εμφάνιση, το πολυτελές σεντάν αντικατοπτρίζει την τεχνολογική και σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η Volkswagen στα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στο εσωτερικό του I.D. VIZZION οι μηχανικοί αποκαλύπτουν νέες πτυχές της αυτόνομης οδήγησης. Ένας «ψηφιακός οδηγός», τεχνολογικό αποτέλεσμα των συστημάτων υποβοήθησης της αυτόνομης τεχνολογίας, διασφαλίζει τον απροβλημάτιστο έλεγχο και την  κίνηση του αυτοκινήτου κάνοντας μη απαραίτητη την παρουσία του τιμονιού και των κλασικών χειριστηρίων. Κάτι που για τον «οδηγό» και τους επιβάτες σημαίνει μία νέα διάσταση αναφορικά με την ασφάλεια και την άνεση. Το concept car κινείται, στρίβει και κατευθύνεται εντελώς αυτόνομα στο έντονο κυκλοφοριακό, επιτρέποντας στους επιβαίνοντες να αξιοποιήσουν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Φανταστείτε έναν εικονικό οικοδεσπότη με τον οποίο οι επιβάτες έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν μέσω φωνητικών εντολών ή ανέπαφα, με χειρονομίες και ο οποίος γνωρίζει τις προσωπικές τους προτιμήσεις –χάρη σε ένα ενσωματωμένο ψηφιακό οικοσύστημα– και προσαρμόζεται σε κάθε έναν τους ξεχωριστά.

Το κινητήριο σύστημα του I.D. VIZZION, που έχει μήκος 5,11 μέτρα, έχει ισχύ 225 kW. Η μέγιστη ταχύτητά του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα. Η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου χωρητικότητας 111 kWh διασφαλίζει μία αυτονομία μέχρι και 665 χιλιόμετρων, όταν υπάρχει και τεχνολογία ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της ροής ενέργειας οι δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυάζονται για να προσφέρουν βέλτιστη απόδοση και τετρακίνηση.

Το I.D. VIZZION επιδεικνύει ξεκάθαρα τις τεράστιες δυνατότητες της αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής της Volkswagen. Θα αποτελέσει τον βασικό κορμό των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και χαμηλό κόστος χρήσης. Έως το 2025, η μάρκα σκοπεύει να λανσάρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Με αφετηρία το 2020, οπότε θα παρουσιαστεί το I.D.2, ένα κόμπακτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ μετά από λίγο καιρό θα ακολουθήσει ένα νέο ηλεκτρικό SUV – το I.D. CROZZ3 – καθώς και το I.D. BUZZ4, ένα ευρύχωρο οικογενειακό μοντέλο.