DC Avanti : Το πρώτο supercar κατασκευασμένο στην Ινδία

Κοινοποίησε το άρθρο

Το πρώτο supercar, σχεδιασμένο, μηχανολογικά εξελιγμένο και  κατασκευασμένο στην Ινδία είναι γεγονός, όχι ως πρωτότυπο αλλά σε παραγωγή. Το DC Avanti, όπως ονομάζεται είναι δουλειά του Dilip Chhabria, σχεδιαστή και ιδρυτή της DC Design, που είναι γνωστή εταιρία κατασκευής πρωτοτύπων.

Το  Avanti παρουσιάστηκε στην Ινδία το 2015 αλλά δεν του δόθηκε η ανάλογη προσοχή. Εμφανισιακά μπορεί κανείς να πει πολλά, μοιάζει λίγο Type R, λίγο Celica, λίγο Lamborghini με το εμπρός μισό  να μην έχει την απαραίτητη συνοχή με το μισό πίσω μέρος. Εσωτερικά τα πάντα θυμίζουν λίγο προχειρότητα, λίγο δεκαετία του 1980 και 1990 και το πλαστικό είναι πανταχού παρών.

Έχει πλοηγό, ψηφιακά όργανα ακόμα και λεβιέ ταχυτήτων που όχι μόνο μοιάζουν αλλά κατά πάσα πιθανότητα είναι προϊόντα  aftermarketΤώρα στο πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά ένα supercar, ο κινητήρας του. Δεν έχει W16 quad turbo αλλά έναν 2λιτρο 4κύλινδρο turbo κινητήρα που αποδίδει 250 και 310 ίππους ανάλογα την έκδοση, αυτός επιταχύνει το σύνολο των 1570 κιλών από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα φτάνοντας την τελική των 200 χλμ./ώρα που είναι υπέρ-αρκετή αν αναλογιστεί κανείς τους δρόμους της Ινδίας.

Ο γρήγορος Ινδός μπορεί να αγοράσει ένα στην τιμή των 46.000€ και να φτάσει ως τα 56.000€ ανάλογα τον εξοπλισμό. Ως τώρα η DC πούλησε 350  Avanti και η όποια κριτική αντικρούεται στο επιχείρημα πως πρόκειται για ένα supercar το οποίο κατασκευάζεται στην χώρα του Bollywood, αυτό από μόνο του δικαιολογεί τα πάντα.