H Novitec αναβαθμίζει μια Ferrari 488 GTB και μια Rolls Royce Wraith

Κοινοποίησε το άρθρο

Η εταιρία βελτιώσεων Novitec δείχνει τον δρόμο και αναβαθμίζει μια Ferrari 488 GTB και μια Rolls Royce Wraith φτάνοντας στα άκρα, μάλιστα στο βρετανικό κουπέ πολυτελείας ο επιθετικός προσδιορισμός ”overdose” με τον οποίο λανσάρετε δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για την δουλειά που έχει γίνει πάνω σε αυτό.

 

Novitec-Ferrari-488-GTB-Spofec-Roll-Royce-Wraith-1200x800-a4c1ac831900e52c

Λογικό η αγριάδα να ξεκινάει εξωτερικά καθώς δεν πρέπει μόνο να είναι αναβαθμισμένο αλλά να το δείχνει κιόλας. Το συγκεκριμένο γκρι αν και δεν ταιριάζει σε μια Rolls Royce πετυχαίνει το σκοπό του και εμφανίζει το τεράστιο 2πόρτο ακόμα πιο θηριώδης. Τι θα μπορούσες όμως να βελτιώσεις σε ένα αυτοκίνητο το οποίο επιταχύνει τους 2.3 τόνους σε 4.6 δευτερόλεπτα; Μα φυσικά να κάνεις τον V12, Bi-Turbo κινητήρα των 717 ίππων να επιταχύνει σε 4.2 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χλμ./ώρα. Πέρα όμως από αυτό, οι αναρτήσεις, τα φρένα, η εξάτμιση όλα φωνάζουν «οδήγησέ με στην πίστα, σε προκαλώ να με στρίψεις».  Ενημερωτικά να προσθέσουμε πως η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα και αυτό για λόγους που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και τα ελαστικά.

Σε ότι αφορά την 488 GTB σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι που θα αναρωτηθούν «μα κάνει να επέμβει κανείς βελτιώνοντας μια Ferrari η οποία αποδίδει 670 ίππου και έχει  αεροδυναμική η οποία αγγίζει την τελειότητα» Η Novitec απαντά ξεζουμίζοντας τον V8 Bi-Turbo «βγάζοντας» 102 επιπλέον ίππους,  για την κίτρινη ιταλική βολίδα, ανεβάζοντας την τελική στα 342 χλμ./ώρα και κατεβάζοντας την επιτάχυνση 0-100 στα 2.8 δευτερόλεπτα. Δύσκολη η επιλογή και το καλύτερο θα ήταν να μπορούσε κανείς να αγοράσει και τα δύο… με τι κόστος όμως; Για την Ιταλίδα αρκούν 54.000€ επιπλέον για την βρετανίδα όμως το παραπάνω κόστος φτάνει τα 90.000€.

{gallery}kosmos/novitec/fer_and_rr{/gallery}