Pagani Zonda Fantasma Evo: Τέρας 7.3 λίτρων (+vid)

Κοινοποίησε το άρθρο

Το φάντασμα της Pagani είναι ολοζώντανο και σχετίζεται με μια ακόμα  one-off  Zonda, η οποία όπως είπαμε είναι το αγαπημένο hypercar των πλουσίων όταν πρόκειται για μοναδικές κατασκευές. Ο Ιταλός κατασκευαστής έχει μόλις δύο μοντέλα,  την σχετικά πρόσφατη  Huayra και την προ εικοσαετίας γεννηθείσα  Zonda η οποία όμως παραμένει επίκαιρη.

Ένας επιχειρηματίας από την νότιο Αμερική αγόρασε πριν από μερικά χρόνια μια Zonda 760RS καταλήγοντας να πουλάει πολλές δεκάδες μοντέλα της σειράς «760», μια όμως  από τις πιο εντυπωσιακές Zonda είναι η Fantasma Evo,  παραγγελία ενός ανθρώπου από το Hong Kong. Η Zonda Fantasma κατασκευάστηκε πριν από μερικά χρόνια για να γίνει Evo όταν  ο ιδιοκτήτης της την έστειλε για αεροδυναμική αναβάθμιση.

Εξωτερικά «τα σπάει» το σκούρο κόκκινο ανθρακόνημα, ο πολύ μεγάλος πίσω διαχύτης,  το  μεγάλο πίσω  φτερό και οι μαύροι τροχοί ενώ  εσωτερικά διαθέτει  μια από τις ίσως πιο εντυπωσιακές καμπίνες του κόσμου. Αυτό που κάνει όμως το συγκεκριμένο φάντασμα  ακόμα πιο ποθητό είναι πως ο 7.3 λίτρων V12 κινητήρας απόδοσης 760 ίππων είναι συνδεδεμένος με ένα χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο.