Ανανέωση για το Renault Clio RS

Κοινοποίησε το άρθρο

Mετά το ανανεωμένο Clio, ανακοινώθηκε από τη Renault το ανανεωμένο μοντέλο της «καυτής» έκδοσης Clio RS.

Κάτω από το καπό του ισχυρού Clio RS κρύβεται ένας 1.600αρης turbo κινητήρας, ο οποίος στην απλή έκδοση του RS αποδίδει 200 ίππους, ενώ η έκδοση Trophy, έρχεται με απόδοση 220 ίππων και εξάτμιση Akrapovic. Και στις δυο περιπτώσεις το μηχανικό σύνολο ολοκληρώνεται με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Στον τομέα των επιδόσεων το ανανεωμένο Clio RS Trophy εξοπλίζεται με πιο χαμηλή ανάρτηση κατά 20 χλστ. εμπρός και 10 χλστ. πίσω, ενώ κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 6,6 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα.

Οι ανανεώσεις του μοντέλου εμφανίζονται κυρίως στο εξωτερικό του αμαξώματος με τα ανασχεδιασμένα LED φωτιστικά σώματα, που προαιρετικά διατίθενται και ως LED Pure Vision, τις νέες ζάντες 17 και 18 ιντσών αλλά και τους ανανεωμένους στα σημεία προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Εντύπωση προκαλούν οι προβολείς ομίχλης, των οποίων το σχέδιο παραπέμπει σε καρό σημαία, δείχνοντας με την πρώτη ματιά τις σπορ καταβολές του γαλλικού μοντέλου.

Το νέο Clio RS διατίθεται με τρία διαφορετικά setup ανάρτησης, κάτι που σημαίνει ότι ο αγοραστής μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε Sport, Cup και Trophy ρύθμιση, ανάλογα με τη χρήση την οποία θέλει να πραγματοποιήσει. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα μοντέλα θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή του.

{gallery}kosmos/renault/clio_rs{/gallery}