Αυτό είναι το ανανεωμένο Renault Clio

Κοινοποίησε το άρθρο

Έχουν περάσει περισσότερα από 25 χρόνια από την μέρα που μπήκε στην αυτοκινητιστική ζωή μας το όνομα Clio από την Renault , η οποία κατάφερε να πουλήσει πάνω από 13 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Τώρα έρχεται η νέα γενιά, η τέταρτη.

Θα φέρει την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας με τα νέα φώτα LED σε σχήμα C και την ανασχεδιασμένη μάσκα στο εμπρός μέρος. Στο πίσω τμήμα έχει αναβαθμιστεί η εικόνα του γαλλικού supermini και προστέθηκαν 4 νέα χρώματα στην παλέτα. Επίσης, υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών και αρκετοί τρόποι εξατομίκευσης. Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα,  το εσωτερικό έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι «δανεισμένα» από τα μεγαλύτερης κατηγορίας αυτοκίνητα.

Από πλευράς κινητήρων, συναντάμε πλέον τον 1.5 dCi, που αποδίδει 110 ίππους, καθώς και τον turbo βενζινοκινητήραα TCe των 120 ίππων, οι οποίοι συνδυάζονται με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Συνολικά θα υπάρχουν 11 συνδυασμοί μοτέρ/μετάδοσης. με τις περισσότερες να έρχονται αυτούσιες από την υπάρχουσα γενιά.
Το Clio είναι το πρώτο της κατηγορίας του που συνοδεύεται με υψηλής ακουστικής ποιότητας συστήματος από την Bose. Τεχνολογικά, μεταξύ άλλων, προσφέρεται με σύστημα παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, ενώ σε ακριβότερες εκδόσεις προσφέρεται το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος.

photo: netcarshow.com

{gallery}kosmos/renault/clio{/gallery}