Renault Zoe e-Sport: ένα υπέροχο supermini

Κοινοποίησε το άρθρο

Τι είναι πάλι τούτο; Πως προέκυψε; Η «Ζωή» της Renault είναι ένα διθέσιο, τετρακίνητο, ηλεκτροκίνητο supermini  που αν προερχόταν από άλλον κατασκευαστή ίσως να μας φαινόταν και παράλογο. Η Renault όμως έχει μια σχετική προϊστορία στο να μας εκπλήσσει ευχάριστα,  βλέπε Renault 5 Turbo ή Clio V6.

 renault zoe e 8

Αφού συστήθηκε και φανερώθηκε το ερώτημα που τίθεται είναι μπορεί κανείς να το αγοράσει; Η απάντηση είναι ξερή και αμετάκλητη, ΟΧΙ. Η «Ζωή» είναι ένα μοναδικό πρωτότυπο που ήρθε για να γεφυρώσει την προσπάθεια της Renault στους αγώνες Formula E με τα αυτοκίνητα παραγωγής. Δεν μπορούμε να το έχουμε,  δεν βλάπτει όμως να μάθουμε τα χαρακτηριστικά αυτού.

renault zoe e

renault zoe e 1

Ζυγίζει 1400 κιλά, δηλαδή είναι 80 κιλά ελαφρύτερο από το συμβατικό Zoe παρά τα 450 κιλά βάρος των μπαταριών. Έχει δύο ηλεκτροκινητήρες προερχόμενοι από την Formula E, έναν σε κάθε άξονα,  αποδίδει συνολικά 460 ίππους και επιταχύνει σε 3.2 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 χλμ./ώρα. Μηχανικά διαφορικά και σταθερή κατανομή ροπής 45 εμπρός/55πίσω,  ρυθμιζόμενες Ohlins αναρτήσεις, σωληνωτό ατσαλένιο σασί και άλλα καλούδια που του δίνουν την ταυτότητα του απόλυτου αγωνιστικού οχήματος. 

renault zoe e 5

renault zoe e 14