Έφτασε η Ares «Panther Progetto Uno»

Κοινοποίησε το άρθρο

Το εμπνευσμένο από την De Tomaso Pantera supercar  της Ares Design δείχνει εξαιρετικό όπως αναμενόταν, με τις παραδόσεις στα σπίτια όσων την παρήγγειλαν να ξεκινούν τον Μάιο. Το Panther ProgettoUno  είναι μια καμουφλαρισμένη  Lamborghini και ο στόχος είναι να κατασκευαστούν  60 με 70 αυτοκίνητα την επόμενη πενταετία.

Το αφεντικό της Ares, Dany Bahar  (πρώην στέλεχος των  Red Bull, Ferrari και Lotus) λέει πως «υπάρχει ενδιαφέρον αφού πουλήσαμε ήδη μερικά πριν τελειώσει το αυτοκίνητο. Όταν αυτό θα είναι έτοιμο σε τέσσερις εβδομάδες αναμένουμε να συμπληρωθούν 17 παραγγελίες,   ο στόχος μας για την φετινή χρονιά». Η  Panther ProgettoUno χρησιμοποιεί τον κινητήρα και την βασική αρχιτεκτονική της Lamborghini Huracan με αρκετές  αλλαγές που αφορούν στα χαρακτηριστικά του κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και το σύστημα εξάτμισης.

Ο 5.2 λίτρων  V10 αποδίδει 650 ίππους, λίγους παραπάνω από ότι στην Huracan, επιταχύνει μέσω του 7τάχυτου DSG κιβωτίου από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3.1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα. Αυτό που κάνει την Panther της Ares να ξεχωρίζει πέρα από το θρυλική πλευρά της υπόθεσης είναι η εξατομίκευση και προσωποποίηση των παραγγελθέντων αυτοκίνητων στα γούστα του ιδιοκτήτη. «Τίποτα δεν είναι  ανέφικτο εκτός και αν κάποιος μας ζητήσει να κατασκευάσουμε ένα κελάρι για κρασιά στο αυτοκίνητό του» λέει ο Bahar συμπληρώνοντας πως «οι πελάτες μας δεν είναι δισεκατομμυριούχοι άλλα άνθρωποι που έχουν 2 ή 3 αυτοκίνητα στο γκαράζ και είναι συνδεδεμένοι με το όνομα DeTomaso».