VIDEO: Aston Martin + Red Bull Racing = AM-RB 001

Κοινοποίησε το άρθρο

Aυτό είναι το supercar με την κωδική ονομασία AM-RB 001, προϊόν της συνεργασίας των κορυφαίων εταιριών Aston Martin και Red Bull Racing.

Eίναι ένα πάντρεμα υψηλής τεχνολογίας, προερχόμενης από τον κόσμο της F1 όπου εμπλέκεται τα τελευταία χρόνια η Red Bull Racing και υψηλής κατασκευής ενός σπορ αυτοκινήτου κάτι που ξέρει πάρα πολύ καλά να κάνει η Aston Martin.

Για να δούμε αυτό το τελικό αποτέλεσμα συνεργάστηκαν ο αγωνιστικός τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing, Adrian Newey, ο διευθυντής δημιουργικού τμήματος της Aston Martin, Marek Reichman, και ο διευθυντής ειδικών κατασκευών της Aston Martin, David King.

Το ελαφρύ αμάξωμά των μόλις 820 κιλών, φέρει έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα που βρίσκεται τοποθετημένος στο κέντρο και πιθανολογείται ότι είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 7λιτρου V12 που συναντούμε στην Aston Martin Vulcan, ενώ από κύκλους της Red Bull Racing μαθαίνουμε ότι βρίσκεται υπό εξέλιξη ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη δυνατή απόδοση του μηχανικού συνόλου.

Το επίσημο εμπορικό ντεμπούτο του υβριδικού hypercar αναμένεται μέσα στο 2018, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 2,4 εκατ. ευρώ.

{gallery}kosmos/aston_martin/AM_RB_001{/gallery}