KTM RC390 ακόμα πιο προσιτή χάρη στο Speed Bonus των €1.000

Κοινοποίησε το άρθρο

Η KTM RC390 είναι μια μοτοσυκλέτα την οποία ονειρεύεται κάθε έφηβος.  Με σπορ σχεδίαση, ισχυρό κινητήρα, εκρηκτικές επιδόσεις, κορυφαία περιφερειακά και τον READY TO RACE χαρακτήρα της KTM.

Ιδανική για τα πρώτα βήματα και  τη «μύηση» στη σπορ οδήγηση στο δρόμο και την πίστα, έχει δώσει και έχει περάσει τις πιο αυστηρές εξετάσεις με επιτυχία, αφού έχει διακριθεί στο απαιτητικό περιβάλλον των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλετών. Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές στο WorldSSP300 και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Είναι μία από τις καλύτερες και πληρέστερες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία της που μπορεί να οδηγηθεί και από κατόχους άδειας οδήγησης A2.

Γιορτάζοντας την παρουσία της KTM στους αγώνες ταχύτητας τη χρονιά που τελειώνει η RC390 γίνεται ακόμα πιο προσιτή χάρη στο Speed Bonus των €1.000! Η τιμή λιανικής διαμορφώνεται, για όσο υπάρχει διαθεσιμο στοκ, στα €4.690 κάνοντας πιο εύκολη από ποτέ την απόκτηση της πιο καθαρόαιμης supersport entry level μοτοσυκλέτας.

Η KTM RC390 έχει δεχτεί αλλαγές ουσίας που την τοποθετούν στη κορυφή της κατηγορίας με βασικό εξοπλισμό που συναντάμε μόνο σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες.

Οι αναρτήσεις και τα φρένα προέρχονται από τους κορυφαίους του είδους. Το ανεστραμμένο πιρούνι είναι της WP διαμέτρου 43mm. και το αμορτισέρ, ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση ελατηρίου, είναι της ίδιας εταιρείας. Τα φρένα είναι της θυγατρικής εταιρείας της Brembo, Bybre.

Ο κινητήρας αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό επιδόσεων και χρηστικότητας. Είναι άλλωστε ο ισχυρότερος μονοκύλινδρος στην κατηγορία με 44 ίππους στις 9.500 σ.α.λ. και 3,5kgm ροπή στις 7.250 στροφές. Διαθέτει δύο εκκεντροφόρους, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό, κύλινδρο με επίστρωση Nicasil και βαλβίδες ενισχυμένες με κατεργασία DLC (Diamondlikecarbon) για μεγαλύτερη αντοχή.

Με «γεμάτη» απόδοση σε όλο το φάσμα στροφών προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο και κορυφαίες επιταχύνσεις με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 170 χ.α.ώ.

Το νέο RC 390 διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο σε πολλούς και σημαντικούς τομείς. Ο κινητήρας πλέον καλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro4. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές ιπποδύναμης και ροπής παρέμειναν κορυφαίες για τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ είναι ισχυρότερος και από μεγαλύτερους σε κυβισμό κινητήρες.

To γκάζι είναι τεχνολογίας ride-by-wire και ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά προσδίδουν ποιοτικότερη λειτουργία και πιο ομαλή απόδοση τόσο στον έλεγχο του γκαζιού, όσο και στις αλλαγές σχέσεων.

Οι ουσιαστικές αλλαγές που έχουν γίνει στο νέο μοντέλο και βελτιώνουν την εργονομία έναντι του παλαιότερου επεκτείνονται με τη χρήση ρυθμιζόμενης μανέτας φρένου και με τους επανασχεδιασμένους καθρέφτες που προσφέρουν καλύτερη ορατότητα. Το πάνελ οργάνων αποτελείται από μια ψηφιακή οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, σύγχρονης αισθητικής και εύκολα ρυθμιζόμενης.