Marc Marquez: “Φαινόταν εύκολο, αλλά δεν ήταν…”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Marc Marquez ολοκλήρωσε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο στην πατρίδα του πραγματοποιώντας έναν αλάνθαστο αγώνα 23 γύρων, στον οποίο ο πρωτοπόρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κυριαρχούσε όλο το τριήμερο. Δυστυχώς, ο ομόσταβλος του Jorge Lorenzo, έχοντας υψηλότερες προσδοκίες, είχε ένα δύσκολο αγώνα.

 

Πραγματοποιώντας μία τέλεια εκκίνηση, ο Marc Marquez πήρε την πρωτοπορία και αμέσως μετά τις πρώτες στροφές απέκτησε μια διαφορά μισού δευτερόλεπτου, η οποία  διπλασιάστηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Έχοντας έναν ρυθμό ταχύτερο των αντιπάλων του κατά μισό δευτερόλεπτο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Marquez κατάφερε σύντομα να χτίσει μέχρι τα μισά της κούρσας μια διαφορά της τάξης των 5,5 δευτερολέπτων.

 

Μέχρι και εκείνη τη στιγμή ο Vinales κατάφερε να κερδίσει μερικά δέκατα, αλλά ο Marquez απάντησε σταθεροποιώντας τη μεταξύ τους διαφορά. Χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά, ο Marquez πήρε μπροστά στους οπαδούς του την 78η νίκη στην καριέρα του στο 200ό για τον ίδιο Grand Prix, με διαφορά 4,8 δλ. Ο Ισπανός, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στην Aragon, έχει 300 βαθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μία διαφορά της τάξης των 98 βαθμών από τον δεύτερο στην κατάταξη, Andrea Dovizioso.

Όπως και ο ομόσταβλός του, ο Jorge Lorenzo πίεσε από την αρχή και μετά τους πρώτους γύρους άρχισε να πλησιάζει τους αναβάτες της πρώτης δεκάδας. Η πρόοδος του Lorenzo συνεχίστηκε με τον Ισπανό να δίνει μάχη με τον αναβάτη της LCR Honda, Takaaki Nakagami, αλλά δυστυχώς στη συνέχεια άρχισε να χάνει θέσεις μένοντας τελικά εκτός βαθμών.

Η έλλειψη πρόσφυσης στον πίσω τροχό μετά τους πρώτους γύρους είχε ως αποτέλεσμα ο Ισπανός να χάσει το ρυθμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δυνατότητες που έδειξε να έχει στην αρχή του Σαββατοκύριακου.

Μετά τον αγώνα η Honda απολαμβάνει μία διαφορά της τάξης των 65 βαθμών από την δεύτερη Ducati στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και ως αποτέλεσμα της νίκης του Marquez, η Repsol Honda πλησίασε στους 24 βαθμούς την Ducati Team στο Πρωτάθλημα Ομάδων.

 

Ο ομάδα και οι δύο αναβάτες της ξεκινούν τώρα τις προετοιμασίες τους για το GP Ταϊλάνδης που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου. Ο αγώνας στο Buriram σηματοδοτεί την έναρξη ενός δύσκολου τμήματος του πρωταθλήματος με την τέλεση τεσσάρων αγώνων σε πέντε εβδομάδες αποτελώντας παράλληλα την πρώτη ευκαιρία για τον Marc Marquez να εξασφαλίσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2019.