VESPA GTS – RST19: Το 2019 έρχεται ανανεωμένη

Κοινοποίησε το άρθρο

Για το 2019, ολόκληρη η γκάμα Vespa GTS βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, με μια σειρά από αναβαθμίσεις σε ότι αφορά τις επιδόσεις, την άνεση και το στυλ.

Η νέα γκάμα Vespa GTS με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις: Vespa GTS, GTS Touring, GTS Super, GTS SuperSport και την ολοκαίνουρια τεχνολογικά προηγμένη Vespa GTS SuperTech, η οποία διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT που μεγιστοποιεί τη συνδεσιμότητα με smartphone, μέσω του συστήματος VESPA MIA.

Δύο διαστάσεις κινητήρα είναι διαθέσιμες. Στον ήδη γνωστό και αγαπημένο μονοκύλινδρο κινητήρα 125 i-get, προστίθεται και ο νέος υψηλών επιδόσεων 300 hpe (High Performance Engine), που είναι το αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης τεχνολογίας του Piaggio Group. Στόχος αυτής της προηγμένης τεχνολογίας, είναι η δημιουργία ακόμα πιο προηγμένων αποδοτικών κινητήρων που θα εστιάζουν στη μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου. Με ισχύ που ξεπερνά τους 23 ίππους, αυτός είναι ο πιο ισχυρός κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε Vespa.

Απόδειξη αποτελούν οι πολλές τροποποιήσεις που έγιναν για την ανανέωση της εμφάνισης της νέας Vespa GTS. Το όχημα ξεχωρίζει από τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ παράλληλα διατηρεί τις βασικές σχεδιαστικές του γραμμές: ο προβολέας και τα πίσω φώτα τώρα ενσωματώνουν πλήρη τεχνολογία LED, μια λύση που συμβάλλει στην αύξηση της ενεργητικής ασφάλειας. Στο μπροστινό μέρος τοποθετήθηκε ανασχεδιασμένη ποδιά, η οποία φέρει στο κέντρο της τη χαρακτηριστική «γραβάτα», επιμηκυμένη και τονισμένη με τρία διακοσμητικά στοιχεία. Νέο είναι και το σχήμα του τιμονιού, το επιχρωμιωμένο έμβλημα του μπροστινού φτερού, οι καθρέπτες και οι γρίλιες στις πλευρές της ποδιάς, που χαρακτηρίζονται από ένα νέο κυψελωτό μοτίβο.  

Στο πίσω μέρος ανανεώθηκαν και τα πλαϊνά καπάκια, ενώ οι εκδόσεις με κινητήρα 300 HPE ξεχωρίζουν από τα νέα καλύμματα του στροφαλοφόρου άξονα και του τελικού της εξάτμισης.

Η τέλεια εργονομία και η φυσική θέση οδήγησης συμβάλλουν διαχρονικά στην άνεση, την απόλαυση και την ευκολία στην οδήγηση κάθε μοντέλου Vespa, για όλους τους αναβάτες. Η νέα Vespa GTS τονίζει ακόμη περισσότερο την ισχυρή ταξιδιωτική παράδοση που χαρακτηρίζει όλες τις μεγάλες Vespa. Διαθέτει μια νέα σέλα που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη. Αυτό επετεύχθη χάρη στα βελτιωμένα εργονομικά στοιχεία και τη χρήση νέων υλικών στο αφρώδες υλικό και το κάλυμμα της σέλας.

Ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα παρέχει άφθονο διαθέσιμο χώρο, αρκετό για δύο κράνη Vespa Visor 3.0 demi-jet και άλλες αποσκευές. Το πρακτικό ντουλαπάκι ενισχύει ακόμη περισσότερο την ικανότητα μεταφοράς αποσκευών. Μέσα στο ντουλαπάκι υπάρχει θύρα USB για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Η νέα Vespa GTS είναι εφοδιασμένη με την πιο πρόσφατη έκδοση του 4-χρονου, 4-βάλβιδου, υγρόψυκτου, μονοκύλινδρου κινητήρα 300 κ.εκ. με ηλεκτρονικό ψεκασμό. Είναι το αποτέλεσμα της εμπειρίας του τμήματος έρευνας και εξέλιξης του Piaggio Group και είναι γνωστός ως 300 hpe (High Performance Engine). Ο κινητήρας έχει σχεδιαστεί για αυξημένες επιδόσεις, με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Συγκριτικά με τον προηγούμενης γενιάς κινητήρα, αποδίδει μέγιστη ισχύ 17.5 kW (23.8 CV) στις 8250 σ.α.λ. που σημαίνει 12% αύξηση ισχύος, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 26 Nm στις 5250 σ.α.λ. και έχει αυξηθεί κατά 18%. Αυτές οι αναβαθμίσεις συνδυάζονται με σημαντική μείωση στην κατανάλωση, με αύξηση από 29,4 χλμ./λτ. σε 31 χλμ./λτ, βάσει του κύκλου μέτρησης WMTC.

Όλα τα μοντέλα της γκάμας Vespa GTS είναι διαθέσιμα και με κινητήρα 125 i-get, ο οποίος διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου, τέσσερις βαλβίδες και υγρόψυξη. Είναι ο κινητήρας που κυριαρχεί στην κατηγορία σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Τιμές

Οι παρακάτω εκδόσεις από την γκάμα Vespa GTS – RST19 είναι διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Vespa στις ενδεικτικές τιμές:

Vespa GTS RST19 125                      :           3.840 €

Vespa GTS RST19 125 Super           :           4.030 €

Vespa GTS RST19 300 Hpe              :           4.470 €

Vespa GTS RST19 300 Hpe Super   :           4.830 €

Οι υπόλοιπες εκδόσεις αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες του 2019.