Κλείνουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Κοινοποίησε το άρθρο
Το ένα πίσω από το άλλο κλείνουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων δεκάδων εταιρειών.
Η BMW ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή σε όλες τις εγκαταστάσεις στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική μέχρι τουλάχιστον τις 19 Απριλίου, λόγω του COVID-19.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

«Είναι πιθανό να δούμε πολλές απολύσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς η παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά ώστε να ακολουθήσει τις πωλήσεις. Παρόλα αυτά θα υπάρξουν και εμπόδια στην αλυσίδα προμηθειών» λέει ο Σαμ Αμπουλσμαντίντ, ειδικός αναλυτής.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες υπολογίζεται πως παρέχουν εργασία σε περίπου 14 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αλλά και εκτός Ευρώπης τα προβλήματα είναι μεγάλα, με τη Ford να ανακοινώνει την αναστολή παραγωγής στα εργοστάσιά της σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, μέχρι τουλάχιστον το τέλος Μαρτίου.

Το λουκέτο στα εργοστάσια είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει ύφεση στον τομέα, ο οποίος ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Πέρσι οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 4% παγκοσμίως ενώ τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις στην Κίνα είχαν καταρρεύσει σε ποσοστό 80%.