Ο σχεδιαστής της Bugatti Veyron στην Rolls Royce

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο σχεδιαστής της Bugatti Veyron, ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην Rolls Royce ως επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος. Μετά από 2 χρόνια επικεφαλής στην BMW ο Jozef Kaban φεύγει αφήνοντας την θέση του στον  Domagoj Dukec, ο οποίος από την 1η Απριλίου  θα ηγείται συνολικά του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας από την Βαυαρία.   Ο 46χρονος Σλοβάκος σχεδιαστής είναι έμπειρος έχοντας στο ενεργητικό του μια παλαιότερη συνεργασία με το VW Group όταν μόλις 20 χρονών έγινε ο νεότερος σε ηλικία σχεδιαστής τη εταιρίας.

Ήταν τόσο ταλαντούχος που πολύ γρήγορα ηγήθηκε της προσπάθειας του εγχειρήματος με το όνομα Bugatti Veyron σχεδιάζοντας το εξωτερικό. Αυτή η  επιτυχία έγινε αιτία να ηγηθεί πολλών παρόμοιων εγχειρημάτων αρχικά στην Audi μετά στην Skoda, όπως την Octavia, το Fabia και το Kodiaq, αλλά και το εξωτερικό των VW Lupo και Seat Arosa. Ο Torsten Müller-Ötvös, διευθύνων σύμβουλος της  Rolls-Royce, είπε πως  «ο  Kaban είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος σχεδιαστής με πολύ δυνατό ρεκόρ επιτυχιών και ένα μεγάλο φάσμα ικανοτήτων.

Είναι πολύ σημαντικό για μας που ως ηγέτης στα πολυτελή αυτοκίνητα μπορούμε και προσελκύουμε ένα από τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου». Ο Adrian van Hooydonk από την BMW Group συμπλήρωσε πως «το σχεδιαστικό τμήμα της Rolls-Royce δημιουργία εξαιρετικά αυτοκίνητα και αντικείμενα πολυτελείας. Είμαι σίγουρος πως ο Jozef Kaban θα οδηγήσει την ήδη φανταστική ομάδα σε ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον».