Ο Marchionne πρόσωπο της χρονιάς

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο εκλιπόντας Sergio Marchionne ψηφίστηκε  ως το πρόσωπο της χρονιάς στον χώρο του αυτοκινήτου από 80 κριτές προερχόμενους  από 24 χώρες. Οι κριτές τον προτίμησαν ανάμεσα σε άλλα στελέχη,  σχεδιαστές, μηχανικούς και επιχειρηματίες της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το  βραβείο δόθηκε  αναγνωρίζοντας κυρίως την  απόφαση του Marchionne να ενώσει Fiat και Chrysler δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Πέρα από την επιτυχή συγχώνευση της Fiat με την Chrysler, ο Marchionne ήταν αυτός που σοφά εξαίρεσε την Ferrari αφήνοντας την ως ξεχωριστή εταιρία με παρουσία στο χρηματιστήριο.

Το βραβείο παρέλαβε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ο τωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FCA Mike Manley λέγοντας πως «αποδέχομαι με τιμή το βραβείο World Car Award της κριτικής επιτροπής που αναγνωρίζει μετά θάνατον το έργο του  Sergio Marchionne. Δεν έβγαινε ποτέ στο προσκήνιο ούτε επιδίωκε την δημοσιότητα, υπηρέτησε με αφοσίωση 14 χρόνια  την εταιρία   δημιουργώντας  μια ηγετική ομάδα η οποία θα πήγαινε την παρακαταθήκη του ένα βήμα μπροστά».