Στον «αέρα» τα διπλώματα οδήγησης εδώ και 100 μέρες

Κοινοποίησε το άρθρο

Επιστολή έστειλε σε όλες τους περιφερειάρχες της Ελλάδας η Ομοσπονδία εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Ελλάδος σχετικά με τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών που δεν γίνονται σε όλη τη χώρα έπειτα από 100 και πλέον μέρες.

“Σε συνέχεια του προηγούμενου εγγράφου που σας αποστείλαμε στις 07/01/2018 θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλέον ύστερα από τις νέες πολιτικές εξελίξεις πρέπει επιτέλους να αναλάβετε την ευθύνη ως Περιφέρειες όλης της χώρας ούτως ώστε να καταλήξετε σε συνεννόηση με τους εξεταστές ανά την χώρα οι οποίοι ανήκουν οργανικά σε εσάς, ώστε να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος 4402/16 έως ότου το νομοσχέδιο που αφορά την διεξαγωγή δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς έρθει προς ψήφιση στην βουλή.

Η διαδικασία αυτή πιστεύουμε από έπειτα από 100 και πλέον ημέρες είναι αναγκαία και επιτακτική. Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να τονίσουμε το γεγονός ότι η ψυχολογία των συμπολιτών-υποψηφίων οδηγών μας καθώς και τον εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών της Ελλάδας έχει περιέλθει σε σημείο που μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες. Οι οχλήσεις προς την Ομοσπονδία μας ανά την Ελλάδα είναι καθημερινές από πολίτες και εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής.

Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι έχουμε εμπλακεί σε ένα πολιτικό πλέον πόλεμο μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών, Περιφερειών και ΟΣΥΑΠΕ. Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής δεν είναι οι αρμόδιοι να εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες και να είναι στο επίκεντρο ενός τόσο σοβαρού προβλήματος. Υπάρχουν και μπορούν να ακολουθηθούν  νόμιμες διαδικασίες ώστε να βοηθήσετε όλους τους εμπλεκόμενους που πλήττονται από την συγκεκριμένη κατάσταση.

Έχουμε οχλήσει πάρα πολλές φορές όλες τις Περιφέρειες της χώρας χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Αυτή την στιγμή η μόνη Περιφέρεια στην οποία διεξάγονται εξετάσεις είναι η Περιφέρεια Δωδεκανήσων η οποία κατάφερε να έρθει σε συνεννόηση με τους εξεταστές της έτσι ώστε να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα και να δοθεί μια προσωρινή λύση εξομάλυνσης της διαδικασίας και διεξαγωγής εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι έπειτα από την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης είναι ζήτημα ημερών η ημερομηνία ψήφισης του μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, αλλά πλέον η δεδομένη κατάσταση δεν επιφέρει καμία περεταίρω αναμονή. Πρέπει επιτέλους να  αναλάβουν την ευθύνη οι Περιφέρειες όλης της χώρας και να απεγκλωβίσουν  τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται καθώς επίσης και όλους τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής . Είναι επιτακτικό να διεξαχθούν συζητήσεις με όλους τους εξεταστές της Ελλάδας με τους Περιφερειάρχες ώστε να γίνει αντιληπτό το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί την δεδομένη στιγμή.

Κατανοούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές εδώ και 100 και πλέον ημέρες αλλά δεν έχει παρατηρηθεί από κανέναν οποιαδήποτε κατανόηση προς  την δική μας δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει χωρίς να ευθυνόμαστε, λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε οι μόνοι που πλήττονται μαζί με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αναμονή.

Ο καθένας εμπλεκόμενος από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, τις Περιφέρεις της χώρας, την ΟΣΥΑΠΕ και τους εξεταστές φέρει την δική του ευθύνη. Λαμβάνοντας υπόψη την καλή θέληση όλων και την καλοπροαίρετη διεκδίκηση των δεδουλευμένων όλων, κάναμε υπομονή ως κλάδος όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η υπομονή έχει φτάσει στο τέλος της και γ’ αυτό τον λόγο θα πρέπει  να γίνει αντιληπτό ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί λύση άμεσα. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε όριο και δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να υφίσταται. Ζητούμε να είστε αρωγοί στην επανεκκίνηση των εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς και να δώσετε μια προσωρινή λύση έως την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς ώστε να πάψει να υφίσταται  το πρόβλημα που ταλανίζει τόσο καιρό τον κλάδο και τους χιλιάδες συμπολίτες μας.”

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας,                  Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας,
Χριστοδούλου Ν. Γεώργιος                       Χαραλαμπίδης Στέφανος